Hirdetés
Hírek
Szigorít a kormány – Szeptembertől lezárják a határokat
Szigorít a kormány – Szeptembertől lezárják a határokat
Hirdetés

Új szabályokat vezet be a kormány – közölte Gulyás Gergely a pénteki kormányinfón, a kormány ülése után. Mint mondta: Európában a járvány második hulláma elkezdődött, a friss adatok a március végi számokra emlékeztetnek.

Szeptember 1-jétől a külföldi állampolgárok Magyarország területére nem léphetnek be. A külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig 14 napra karanténba kell vonulniuk. Ezt úgy tudják lerövidíteni, ha két napon belül két negatív tesztet is bemutatnak – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány péntek délutáni ülése után tartott kormányinfón.

“A behurcolás veszélye fennáll. A fertőzések eredetének többsége külföldi “- fogalmazott a miniszter, utalva a külföldi nyaralásokról behozott fertőzésekre.

Mint mondta, a gazdaság zavartalan működésére, az idősek és az iskolások biztonságára is oda kell figyelni, mindezeket figyelembe véve hoztak döntéseket a határvédelemről a pénteki kormányülésen. A tavaszi szabályokhoz képest szigorítanak azon, hogy milyen diplomáciai kivételek lehetnek, a részletes szabályokról a szombat reggel ülésező határvédelmi operatív törzs dönt majd, amin részt vesz Orbán Viktor is.

Az biztos, hogy a tranzitforgalmat biztosítják, lesz lehetőség diplomáciai utakra és a katonai konvojok is átutazhatnak majd az országon.

Hirdetés

 

Azoknak a magyaroknak, akik belépnek az országba, két negatív tesztet kell bemutatniuk, ez vonatkozik a külföldi diákokra, akik Magyarországra jönnek tanulni. A tesztet mindenkinek magának kell finanszíroznia, nem fizeti ki senki helyett az állam.

Gulyás Gergely elmondta továbbá, hogy

Csak az itthon elvégzett teszteket fogadják el, a külföldön elvégzetteket nem.

Megszüntették az országok járványügyi besorolását, Magyarország zöld, minden ország a vörös zónába került.


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája