Hirdetés
Hírek
Szezonális gumicsere a lehető legegyszerűbben – avagy miért jobb megoldás a mobilgumis?
Szezonális gumicsere a lehető legegyszerűbben – avagy miért jobb megoldás a mobilgumis?
Hirdetés


(szponzorált tartalom)

Ugyan még van egy-két hónapunk a nyári gumicseréig, viszont a felkészülést nem árt időben elkezdeni. Sokan abba a hibába esnek, hogy az utolsó utáni pillanatra hagyják a gumicserét, viszont ez nem csak a fogyasztás szempontjából káros, de balesetveszélyes is. A budapesti mozgogumis.hu szakemberét kérdeztük a mobilgumis szolgáltatásról, és arról, hogy mire érdemes az autósoknak kiemelten figyelniük a szezonális gumicsere kapcsán.

Jellemzően kik veszik igénybe a mobilgumis szolgáltatást?

Elsősorban azok az autósok, akik kényelmes és gyors megoldást keresnek a szezonális gumicserére. Azt tapasztaljuk, hogy az embereknek egyre kevesebb idejük van, és a szabadidejüket nem szívesen töltik azzal, hogy elvigyék az autót gumicserére.

De a kényelem is fontos szempont, mert a mobil szolgáltatás esetén az autós sok kellemetlenségtől megkíméli magát. Például nem kell a műhelyben várakoznia, a lecserélt (sok esetben koszos) gumikat a csomagtartóban szállítania, több autó esetén pedig, az autókat egyenként gumicserére vinnie.

Munka közben a Mozgó Gumis

A fentiek miatt sokan inkább házhoz hívják a szakembert, amivel egyrészt azonnali szolgáltatást kapnak, másrészt jóval kényelmesebben intézhetik a gumicserét.

Ügyfeleink között nagy létszámban vannak az autóflottákat fenntartó cégek is. Számukra is sokkal egyszerűbb a saját telephelyükön intézni a gumicserét, ahelyett hogy az autókat egyenként elvigyék egy gumis műhelybe. Ugyanez igaz azokra a családokra is, akik kettő, vagy több autóval rendelkeznek. A mobil szolgáltatással egyszerűbben intézhetik a gumicserét és még időt is spórolnak.

Ha már spórolás, mennyivel drágább a mobilgumis a hagyományosnál?

Nem sokkal. Ha százalékban kellene kifejezni, azt mondhatjuk, hogy kb. 10-20 %. Természetesen vannak olcsóbb és drágább szolgáltatók is, de az átlagot tekintve a fenti szám megállja a helyét.

Hogyan néz ki maga a szolgáltatás a hagyományos gumicseréhez képest?

Ha az autós hagyományos módon, műhelyben cserélteti a gumit, gyakorlatilag előre be kell jelentkeznie, el kell vinnie az autót, várnia kell a szervizben, majd pedig hazamennie az autóval, kipakolnia a lecserélt gumit stb.
A mobil gumicserénél csak egy időpont egyezetetésre van szükség, a többit pedig mi intézzük automatikusan.

Munka közben a Mozgó Gumis

Kiszállunk a helyszínre, ahol az ügyfél által megjelölt helyen elvégezzük a gumicserét, legyen szó egy, vagy akár több autóról. Addig az ügyfélnek gyakorlatilag nincs teendője, így nyugodtan dolgozhat, intézheti a ház körüli teendőket.

Ha az ügyfél új gumit vásárolna azt is biztosítjátok?

Igen. Kapcsolatban állunk a legnagyobb gumiabroncs importőrökkel, így gyakorlatilag bármilyen gumit be tudunk szerezni, függetlenül az autó márkájától, típusától. Igény esetén ezt mindig előre megbeszéljük az ügyfeleinkkel.

Mit javasoltok az autósok számára, mire figyeljenek a gumiabroncsok kapcsán?

Az első és legfontosabb a biztonság, és az, hogy az autósok tisztában legyenek a gumiabroncsokkal kapcsolatos szabályoknak.
Az abroncsok kopottságának sokan nem tulajdonítanak kellő jelentőséget, pedig ez az egyik legfontosabb tényező.
Többször is láttunk már olyan abroncsokat, amelyek már-már a közveszélyes kategóriába tartoztak és a cserét megelőző évben sem szabadott volna használni őket.

Általában a következő problémákkal találkozunk:

  • ritkábban ugyan, de többen is használt gumiabroncsot vesznek,
  • nem egyforma abroncsok vannak a kerekeken,
  • kombinálva vannak a téli és nyári abroncsok,
  • nem az autó típusának megfelelő abroncsokat használnak
  • akár 1,6 miliméternél is kisebb az abroncsok mintázati árka (ideális esetben a téli guminál 4 mm, a nyári guminál pedig 3mm kellene legyen)
  • nem egyformán kopottak a gumik, vagyis az autós nem ellenőrzi megfelelő időközönként a nyomást, vagy futómű problémák miatt alakul ki a rendellenes kopás.
  • a piacon elérhető legolcsóbb kínálatból választ abroncsot az autós. (érdemes a jobb nevű gyártók közül választani)

Persze a fentiek közül szerencsére több hiba is ritkának mondható, mindenesetre azt tapasztaljuk, hogy ezen a területen a tájékozottság nem mindig megfelelő. Ha azt látjuk munka közben, hogy az autós nem tájékozott, minden esetben ellátjuk a szükséges információkkal és tanácsokat adunk neki a gumiabroncsok biztonságos használatával kapcsolatban.

Hol lehet benneteket elérni?

Weboldalunkon (mozgogumis.hu) minden információt megtalálhatnak az érdeklődők, illetve a +36 30 508 4617 számon is elérhetőek vagyunk hétfőtől-szombatig 8 és 20 óra között, illetve a vasárnapi ügyelet alatt 10 és 16 óra között. Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/mozgogumisbp/

(szponzorált tartalom)

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája