Hirdetés
Hírek
Szembesávba kanyarodva okozott balesetet egy zavarodott, idős férfi, majd elhagyta a helyszínt
Szembesávba kanyarodva okozott balesetet egy zavarodott, idős férfi, majd elhagyta a helyszínt
Hirdetés

Egy személyautó állt Szombathely egyik körforgalmának behajtósávjában, amikor váratlanul egy másik jármű kanyarodott vele szembe. A sávtévesztő sofőr belehajtott az álló autóba, majd ezután szó nélkül ült a kormány mögött és senkihez nem szólt egy szót sem.

A vétlen járműben utazó két férfi azonnal kiszállt és az okozóhoz siettek.

“Egy idős, erősen kopaszodó férfi vezette az autót. Meredten nézett maga elé és egyetlen szót sem szólt. Kérdeztem tőle, hogy jól van? Hívjak mentőt? De nem válaszolt. Először azt hittem, sztrókot kapott, ezt el is mondtam a segélyhívásnál ” – mondta a vétlen sofőr.

Közben a munkatársával szétakasztották az ütközésnél “összeakadt” autókat.

“Az okozó ekkor rezzenéstelen arccal rükvercbe kapcsolt és tolatni kezdett. Még én szaladtam oda hozzá, hogy vigyázzon, neki ne ütközzön egy busznak. Még akkor sem gondoltam semmi rosszra, nem feltételeztem, hogy elhagyja a helyszínt. Pedig pontosan ez történt. Mintha csak zöldre váltott volna a lámpa, nyugodt tempóban elhajtott. Utána jutott eszembe, hogy sem az autó rendszámát, sem a típusát nem írtuk fel.”

– nyilatkozta a vétlen autós a 112pressnek.

A rendőrök lekérték a közeli térfigyelő kamera felvételét a Közterület Felügyelettől, melyen jól kivehető volt egy világos színű Chevrolet Lacetti és annak a rendszáma is. Egy perccel ezután hárman érkeztek a közeli társasházból. Egy 18 éves lány odament a rendőrökhöz és azt mondta, hogy ő megjegyezte a rendszámot. És valóban, a lány ugyanazt a rendszámot diktálta be, amit a rendőrök is megkaptak a Közterület Felügyelettől.

“Fontosnak tartottam, hogy megosszam ezt a rendőrökkel, mert láttam, hogy elhajt az, aki az egészet okozta és tudom, hogy a másik sofőrnek ez komoly problémákat okozhat”

– mondta a szemtanú.

 

Forrás: 112press.
Tags :

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája