Hirdetés
Hírek
Szabálytalan kerékpárost ütött el egy autós Szombathelyen
Szabálytalan kerékpárost ütött el egy autós Szombathelyen
Hirdetés

Lassítás és körültekintés nélkül hajtott a szabálytalan kerékpáros az autós elé. Gyakran közlekednek szabálytalanul a biciklisek azon a szakaszon – tudta meg a 112press.

Mint írják, a Pozsony utcából akart jobbra kanyarodni a Zanati útra egy Suzuki vezetője. A sofőr jobbra nézve nem látott gyalogost, balról pedig sem kerékpáros, sem gépjármű nem érkezett, ezért megkezdte a manővert. Ekkor érkezett tempósan jobbról, szabálytalanul a kerékpáros, aki lassítás nélkül akart áttekerni az úton.

Az éppen elinduló Suzuki fellökte a biciklist, az asszony pedig arccal az aszfaltra zuhant és megsérült.

Az autó vezetője elmondta, hogy részben felelősnek tartja magát a balesetért, mivel nem számított a nagy sebességgel, menetiránnyal szembe közlekedő kerékpárosra, de azt is hozzátette, hogy a biciklisnek a saját érdekében is lassítania kellett volna, hogy meggyőződjön arról biztonságos-e az áthajtás a kereszteződésen.
Hirdetés

A 112press tudósítója közben beszélt a helyszínen egy másik, hasonlóan szabálytalanul közlekedő kerékpárossal is, aki elmondta, hogy

azért ezen az oldalon közlekedik, mert az utca végére a Tescoba tart, a városból kivezető oldalon viszont a Zanati út közepén megszűnik a kerékpársáv.

Ezen kívül a Zanati úti aluljárónál csak a belváros felé tartó oldalon van biztonságos kerékpáros átjáró, emiatt sokan azt használják mindkét irányba és ezután már nem kelnek át az út túloldalára.
Forrás: 112press

 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája