Hirdetés
Gondolkodtató
Sültkrumpli szag jött a kipufogóból, de kiszagolta a NAV is
Sültkrumpli szag jött a kipufogóból, de kiszagolta a NAV is
Hirdetés

Egy autós használt étolajjal akarta kicsit gazdaságosabbá tenni járműve üzemeltetését.

A pénzügyőrök és a Szakértői Intézet mobil laboratóriumának munkatársai étolajjal üzemeltetett személygépkocsit állítottak meg Pécsett.

A NAV posztolta ki a Facebook-oldalára, hogy munkatársaik megállítottak egy gépkocsit, aminek ellenőrzésekor arra figyeltek fel, hogy az autó kipufogójából égett étolaj szaga áradt. A jármű átvizsgálásakor kiderült, hogy a tulajdonos egy egyedileg készített, étolajat tartalmazó, a motortérben elhelyezett plusz üzemanyagtartály beiktatásával próbálta költséghatékonyabbá tenni gépkocsijának üzemeltetését.

A tulajdonos az autó átalakításával jövedéki törvénysértést követett el, ezért a járművet a NAV lefoglalta, és eljárást indított vele szemben.

Dízelekkel „szokás” így járni, mert a régebbi adagolós dízelek elviselték a használt sütőzsiradékot is üzemanyagként a rendszer komolyabb kopása nélkül. Vegyítve a két üzemanyagot a dízelt és a sütőolajat még kevésbé szagos is az autó, valamint a leszűrt olaj önmagában túl sűrű is lehet. De, mint mondani szokás viccesen, még azt is meg lehet mondani, melyik étteremből való az “üzemanyag”: hal, csirke, vagy lángosos.

 Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20171219_sult_krumpli_szag_jott_a_kipufogobol_de_kiszagolta_a_NAV_is

MEGOSZTOM:

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája