Hirdetés

Autóteszt
Sportautót a népnek – ilyen lett az új Suzuki Swift Sport
Sportautót a népnek – ilyen lett az új Suzuki Swift Sport
Hirdetés

A nagyközönség először szeptemberben találkozhat vele, de az első hivatalos fotót már most meg tudjuk mutatni.

A Suzuki tavaly év végén Japánban mutatta be a teljesen megújult Swiftet, melynek európai premierjére márciusban a Genfi Autószalonon került sor. Az immár nem Magyarországon gyártott és nemrégiben általunk is kipróbált kisautó jelenlegi legerősebb motorja 110 lóerős, de hamarosan érkezni fog egy ennél erősebb Swift is, ami így néz ki az első hivatalos fotón:

© Suzuki

A várhatóan a szeptemberi Frankfurti Autószalonon bemutatkozó Swift Sportba egy 1,4 literes lökettérforgatú benzinmotor fog kerülni, mely előreláthatólag 140 lóerős teljesítménnyel és 220 Nm-es maximális nyomatékkal rendelkezik majd. Az új modell tömege várhatóan nem haladja meg a 870 kilogrammot, ami ezzel az erős kis motorral igen ígéretes kombinációnak ígérkezik.

Az alapmodellnél nagyobb légbeömlőket, méretes felniket, kis tetőspoilert és dupla kipufogóvéget kapó Suzuki Swift Sport részletes specifikációit egyelőre sűrű homály fedi, az viszont szinte biztos, hogy az új méregzsák kevesebb mint 9 másodperc alatt gyorsul majd 0-ról 100-ra, végsebessébe pedig jóval 200 km/h felett lesz.

Az előző generációs Swift Sportban még egy 1,6 literes szívómotor található, mely 136 lóerővel és 160 Nm-rel rendelkezik. Ez a kifutó modell így néz ki:

© Suzuki

 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170725_sportautot_a_nepnek__ilyen_lett_az_uj_suzuki_swift_sport
Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés