Hirdetés
Élő adásaink, tesztjeink
Sokan félreértitek: Nem arról van szó, hogy feljelentsék az emberek egy indexelés hiánya miatt egymást
Sokan félreértitek: Nem arról van szó, hogy feljelentsék az emberek egy indexelés hiánya miatt egymást
Hirdetés

Reggel posztoltuk ezt, amire jöttek olyan kommentek, ami miatt szeretnénk tisztázni valamit.

“Aki ilyet lát és van róla videója, tegyen feljelentést! Ezt kérik a rendőrök” – Bp-i Autósok Közössége

“Aki ilyet lát és van róla videója, tegyen feljelentést! Ezt kérik a rendőrök”hangzik el az RTL Híradó riportjában, amit több, általunk publikált felvétel alapján készített a csatorna.

FONTOS:

Mindenki hibázik, mert emberek vagyunk! Van, hogy az élet a hibáért súlyos árat fizettet és van, hogy szerencsés az eset és jó esetben okul belőle az illető és nem történik baj.

Ők azon tagjai a közlekedésnek, akiknek köszönhetően van jövőnk, jövőtök és nem direktben nyomják az oroszrulettet a maguk által fantasztikusnak ítélt vezetési képességeikkel titeket, a gyerekeiteket, hozzátartozóitokat veszélyeztetve.

Hirdetés

Társadalmi cél kell legyen viszont a direkt szabályszegők kiszűrése.

Ha ezzel nem értesz egyet, akkor gondold végig mit eredményezne az, ha mindenki úgy gondolkodna, ahogyan Te!

Az, hogy a technológia és a jogi háttér lehetőséget ad arra, hogy az ilyen viselkedést visszaszorítsuk az nem “házmesterország”, vagy “önkéntes rendőrködés”, stb,

hanem társadalmi felelősségvállalás.

Nem állhat minden sarkon rendőr, sőt… Nem is fog kelleni, hogy ott álljon.
Ha tetszik, ha nem ez a jövő és a hatóságok nem hülyék. A lehető legkisebb erőforással próbálják majd a rendet fenntartani, ha tetszik, ha nem.

A vezetésre tehát pszichológiailag alkalmatlan egyének közveszélyesek és amennyiben gyarapítják a hazai költségvetést, vagy adott esetben komolyabb, büntetőjogi szankciók érik, akkor

örülj neki, mert a visszatartó erőt tapasztalod a te érdekedben és ennek semmi köze a “besúgáshoz”!

Mi van a lassan hajtó, tökölő, látszólag autóvezetésre alkalmatlan személyekkel?

Róluk is sokat posztolunk. Elképesztőnek tartjuk, amikor olyan felvételeket kapunk, ahol valaki képtelen egy parkolóból kiállni, mert nem érti hogy működik az autó.

Ők is veszélyesek a közlekedésben résztvevőkre és hidd el, leközöljük az ilyen eseteket is. Szívünk szerint azonnal elküldenénk egy kötelező alkalmassági, gyakorlati vizsgára őket.

Ezen jelenség kiszűrésében komoly fejlődésre lenne és van is szükség!

Jelentsd, vagy ne jelentsd?

Az itt olvasottak alapján szerinted? Szerintünk lehet abban bízni, hogy ha más nem, akkor az itt olvasottak alapján különbséget tudsz tenni a direkt renitens közveszélyes idióta és a sárga után 1 másodperccel piroson átsuhanó, vagy indexet egyszer elfelejtő sofőrök között. Az utóbbit bízd a jó istenre és adj hálát az égnek, hogy senki nem szenvedett kárt az olyan hiba miatt, ami veled is előfordulhat, mert ember vagy.
Az előbbiben pedig senki ne vesse rád a követ, mert esetleg vállalod a társadalmi felelősséget és próbálsz változtatni annak reményében, hogy egy jobb és biztonságosabb helyen éljünk.

Lényeg, hogy senki nem szent és tökéletes!

Emberek vagyunk, hibázunk. Viszont mivel a közlekedés veszélyes üzem, ezért kiemelten fontos, hogy a társadalmi megítélése a direkt szabályszegőknek legyen negatív.

Csak így van esély a közlekedési kultúra megalapozására, mert sajnos még mindig csak itt tartunk…


MEGOSZTOM:

Tags :

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Dashcam

Hirdetés


Dashcam + kert

Hirdetés


Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Adatvédelmi beállítások