Hirdetés

Hírek
Sokan csak úgy támogatnák a kerékpársávok fejlesztését, ha az nem akadályozza az autósokat – Derült ki egy felmérésből
Sokan csak úgy támogatnák a kerékpársávok fejlesztését, ha az nem akadályozza az autósokat – Derült ki egy felmérésből
Hirdetés

Publicus Intézet a Népszava megbízásából május 27 – 29. között 1000 fő megkérdezésével a budapestiek körében készített reprezentatív közvéleménykutatásban vizsgálta a fővárosban frissen felfestett kerékpársávok ügynek a megítélését.

Mint írják:

Az elmúlt időben több kerékpársávot festett a főváros az utakra, ami átalakítja a fővárosiak közlekedését, és óhatatlan feszültségeket is szül a különböző közlekedési módokat, eszközöket használók körében.

A  felmérésben megkérdezett személyek közel fele (47 százalék) szerint csak olyan módon fejleszthető a városban a kerékpáros közlekedés, hogy az ne akadályozza az autós közlekedést.

A válaszadók ötöde (18 százalék) szerint helyes, ha több lehetőséget kapnak a kerékpárosok akkor is, ha ez nehezíti az autós közlekedést, majdnem harmada (29 százalék) szerint az belefér, hogy néhány helyen nehezebb az autós közlekedés, de a legtöbb helyen úgy kell fejleszteni a kerékpáros közlekedést, hogy ne nehezítse az autós közlekedést,

Arról még egyelőre nincs konkrét döntés, hogy hol és mely kerékpársávok lesznek véglegesek.

A  legjobb megoldás megoldás természetesen az lenne, ha úgy tudnák megvalósítani a projektet, hogy abból egyik fél érdekei sem sérülnek, de erre elé csekély az esély.

KAPCSOLÓDÓ:

 

VIDEÓ: Karácsony Gergellyel beszélgettünk a Budapest Restart című élő műsorban – Bp-i Autósok Közössége


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Adatvédelmi beállítások