Hirdetés

Gondolkodtató
Sok sofőr bedől ennek – rengeteg a baleset
Sok sofőr bedől ennek – rengeteg a baleset
Hirdetés

Hamis biztonságérzetet adnak a gyorsforgalmi utak – az InfoRádiónak nyilatkozó szakértő szerint az emberi gondatlanság mellett legtöbbször ez az oka a magas baleseti statisztikának.

Hajas József igazságügyi gépjármű szakértő szerint bár a gyorsforgalmi utak biztonságosabbak a kétszer egysávos útnál, de ezen utakon jellemzőbb a sebességátlépés, vagy a nem biztonságos előzés, gyakran ezekből lesz a baleset – írta a portál.

A 4-es úton csütörtök reggel is történt egy súlyos baleset, de az M0-ás régi szakaszán ugyancsak az autósok nem megfelelő viselkedése okozza legtöbbször a bajt, ahogyan arra már sokszor volt példa. Hajas szerint az M2-es út is nagyon veszélyes, amelynek bővítése áprilisban megkezdődött, a beruházás befejezése 2019-re várható.

Autópályává alakítják a tervek szerint a szintén balesetveszélyes M15-öst is. Erről a héten döntöttek – mondta Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője.

A hazai úthálózat fejlettsége ugyanakkor még mindig csak felzárkózóban van az európai középmezőnybe a gyorsforgalmi úthálózat kiépítettsége szempontjából is, sok település pedig csak felújításra váró autóúton közelíthető meg.

A közlekedésbiztonsági szakértők a gyorsforgalmi utakon továbbra is fokozott elővigyázatosságra intik a sofőröket.

Forrás: http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/sok_sofor_bedol_ennek_rengeteg_a_baleset.646966.html

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés