Gondolkodtató
Saját autóit tankolja a NAV a lefoglalt üzemanyagokból
Saját autóit tankolja a NAV a lefoglalt üzemanyagokból
Hirdetés

Ezen kívül bőven kap belőle a katasztrófavédelem is, ha a szükség úgy hozza.

Időről időre a legkülönfélébb hajtóanyagokat vonja ki a forgalomból jogsértés miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A legtöbb esetben az üzemanyagok származását nem tudják igazolni az érintettek.

A Magyar Idők – print kiadásában megjelent – erről szóló cikke szerint az elmúlt három évben összesen 454 ezer liter olajszármazékot foglaltak le a hatóság emberei, ezek együttes értéke meghaladta a kétszázmillió forintot.

A jogszabályok lehetővé teszik például, hogy a hivatal saját autóiba töltse az arra alkalmas üzemanyagot, esetleg fűtésre használja, eltüzelje. Az elmúlt három esztendőben tizenegyezer liter ilyen gázolajat töltöttek a NAV autóiba.

Ennél sokkal nagyobb mennyiség került a katasztrófavédelemhez: az előírások lehetővé teszik, hogy gyakorlatozáshoz, valamint árvizek idején a természeti csapás kártételeinek csökkentéséhez, elhárításához engedjen át az adóhatóság a lefoglalt tételekből. Három esztendő alatt nagyjából 170 ezer liter olyan benzin, gázolaj, fűtő- és motorolaj segítette a természeti csapások, más nem várt pusztító események elleni védekezésre való felkészülést, amit eredetileg a NAV a jogi rendelkezések megsértése miatt kivont a forgalomból.

Előfordulhat azonban, hogy a felhasználás különféle módjai nem jöhetnek szóba, ebben az esetben a megsemmisítés és az értékesítés lehetséges. Az elmúlt három évben nagyjából háromezer liter lefoglalt olajszármazékot semmisítettek meg.
 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170711_Sajat_autoit_tankolja_a_NAV_a_lefoglalt_uzemanyagokbol

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés