Hirdetés

Gondolkodtató
Rozsdásodik a rozsdamentes acélból készült Tesla Cybertruck
Rozsdásodik a rozsdamentes acélból készült Tesla Cybertruck
Hirdetés

Elkezdtek szaporodni a panaszok arról, hogy a rozsdamentes acél pár nap eső után… rozsdásodik.

Az egyik tulajdonos szerint az eladó előre szólt, hogy ez fog történni, és hogy a járművet súrolni kell ahhoz, hogy ne jelenjenek meg a foltok. A tulajdonos megpróbálta szappannal lemosni az autót, de a foltok nem múltak el.

Hirdetés

Egy másik érintett egy napot használta a kocsit esőben, hasonló problémákat tapasztalt – neki a helyi autószerviz felajánlotta, hogy ha megérkeznek a Cybertruck-speciális eszközeik, helyrehozzák a károkat. A Futurism szerint a Cybertruck Owners Club egyik tagja azt mondja, hogy kis narancssárga foltokat észlelt az autóján, miután mindössze két napig vezette az esőben.

A tulajdonosok próbálnak rájönni, mi okozhatja a problémát, egyesek szerint az elszíneződést szénpor, kósza reszelék vagy egyéb szennyeződések okozhatják.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy a Tesla megemlíti a korrózió lehetőségét a használati utasításban.

„A külső sérülések elkerülése érdekében azonnal távolítsuk el a maró anyagokat (például zsír, olaj, madárürülék, fagyanta, elhullott rovarok, kátrányfoltok, útsó, ipari csapadék satöbbi)” – áll a cég dokumentációjában. „Ne várja meg, amíg a Cybertruck teljes mosása esedékes lesz.”
„A Cybertruck külseje érzékeny a korrózióra, amint azt a kézikönyv is írja”

– írta a Cybertruck Owners Club egyik tagja. „Miután az oxidréteg sérül, a korrózió megindul.”

Hirdetés

A Cybertruck tulajdonosait arra utasították, hogy távolítsák el a foltokat és zsírfoltokat „vízzel és enyhe, nem maró szappannal”.

Érdekes döntés volt egyébként is rozsdamentes acélt használni a Cybertruckhoz, ez ugyanis valóban foltosodhat és rozsdásodhat, közben pedig az autót olyan dömpernek szánták, amit bármilyen körülmények között lehet használni. Nem drága gyűjtőtárgynak szánták, amit csak ideális időjárási és környezeti körülmények között lehet elővenni.

Van persze lehetőség, hogy a Tesla az autót extra bevonattal lássa el – még több pénzért, ami megterhelő lehet a már egyébként sem olcsó Cybertruck vásárlása után.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés