Hirdetés
Hírek
Robbanást hallottak. Három épület lángol Óbudán, a Bécsi út, Pomázi út, Kunigunda utca és Bojtár utca által behatárolt területen belül
Robbanást hallottak. Három épület lángol Óbudán, a Bécsi út, Pomázi út, Kunigunda utca és Bojtár utca által behatárolt területen belül
Hirdetés

Az index információi szerint a tűzoltóság nagy létszámban vonult ki, már megkezdték az oltást – erősítette meg az Index olvasóinak észrevételét a Katasztrófavédelem. A helyszínen azonban leszakadt egy nagyfeszültségű felsővezeték, ami jelentősen megnehezíti és veszélyessé teszi az oltást, mivel a vezetéket eleinte még nem áramtalanították, ami a rengeteg vízzel járó oltásnál komoly kockázatot jelent.

A katasztrófavédelem szóvivőjének elmondása szerint bár még tart az épületek átvizsgálása, de az oltás elején úgy tűnik, személyi sérülés nem történt. Valamivel később azt is hozzátette: időközben megtörtént a vezeték áramtalanítása, ami nagy mértékben segíti az oltást.

Nagy robbanás hallatszott, és az áram is elment néhány percre több kerületben, a helyszíntől messzebb is, a 2., 4. és 15. kerületekben is.

Hirdetés

Többen számoltak be arról az indexnek, hogy a robbanás a Budai Fűtőerőműnél történt, de a Katasztrófavédelemnek nincs információja arról, hogy az erőművet is érintené a tűz.

A körülmények tisztázására tűzvizsgálati eljárást indítottak – közölte a Katasztrófavédelem.

A környék forgalmát érintheti a tűz, de komolyabb fennakadásról nincs információnk.

FRISSÍTÉS:

Megakadályozták a tűz továbbterjedését, de a tűz több lakó -és melléképületet érint. A tűz következtében felrobbant egy gázpalack is, az egyik épület összedölt és egy nagyfeszültségű vezeték leszakadt. Több gázpalackot is sikeresen kihoztak az egyik épületből. Az áramszolgáltató és a tűzoltók nagy erőkkel dolgoznak a helyszínen.

Forrás: index.hu


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája