Hirdetés

Hírek
Robbanás történt egy budapesti társasházban. Egy ember meghalt
Robbanás történt egy budapesti társasházban. Egy ember meghalt
Hirdetés

Nagypénteken, hajnali negyed ötkor érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy egy négyszintes társasházban robbanás történt Budapest tizenegyedik kerületében. Hat járművel húsz tűzoltó vonult a helyszínre – közölte a katasztrófavédelem.

A robbanás a Kruspér utcai társasház egyik harmadik emeleti, húsz négyzetméteres lakásában történt, és kidöntött egy falat. A tűz átterjedt a szomszédos lakásra is.
Mindkét lakás teljes terjedelmében égett.

Hirdetés

A tűzoltók az egyik lakásban a romok átkutatása közben egy mozgásában korlátozott idős nő holttestét találták meg. A tűzben két másik ember is megsérült, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. Az oltás idejére ötven embernek kellett elhagynia a társasházat, számukra a katasztrófavédelem a Budapesti Közlekedési Központtól melegedőbuszt kért a helyszínre. Az épületet az áramszolgáltató, a két lakást a gázszolgáltató leválasztotta a hálózatról.

A társasházat statikus fogja megvizsgálni, hogy lakható maradt-e. A tűz keletkezési körülményeinek kivizsgálása érdekében tűzvizsgálat indult.

Újbuda polgármestere, László Imre közösségi oldalán további részleteket osztott meg a tragédiáról:

A polgármester az esetről a kerület rendőr főkapitányával egyeztetett, majd a helyszínre sietett. Mint írta, a robbanás a Kruspér utca 6-8. számú társasházban egyik harmadik emeleti lakásában történt hajnali negyed ötkor.

Az oltás idejére ötven embernek kellett elhagynia a társasházat, számukra a Budapesti Közlekedési Központ melegedőbuszt biztosított, kaptak ivóvizet és élelmiszert. A helyszínen beszéltem az érintettekkel és biztosítottam őket, hogy minden szükséges dologban számíthatnak az önkormányzat segítségére. Jelenleg az a feladatunk, hogy elhelyezzük azokat, akik egyelőre nem költözhetnek vissza a lakásaikba, és más módon nem tudják megoldani a lakhatást

– olvasható László Imre posztjában, melyben felvételeket is közzétett a robbanás helyszínéről.

Hirdetés


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés