Hirdetés

Hírek
Rettegik a fuvarozók az új bírságoló rendszert – halasztást kértek
Rettegik a fuvarozók az új bírságoló rendszert – halasztást kértek
Hirdetés

Hamarosan indulna élesben az az automata ellenőrző hálózat, amely a túlsúlyos közúti járműveket szűrné ki, komoly bírságok kíséretében.

Mint, ahogyan mi is megírtuk nagy erőkkel épül a Nemzeti Tengelysúlymérő-rendszer (TSM). Összesen 89 helyszínen – a lista róluk itt – kerül az aszfalt alá automatikus tengelysúlymérő szenzor az útdíjköteles szakaszokon. A kapukra szerelt kamerákból, aszfaltba épített szenzorokból és egy adatgyűjtő központból álló rendszer a járművek tömegét és sebességét méri majd, de – jelen állás szerint – csak a megengedett össztömeg túllépéséért büntet.

Mint ismeretes a közlekedési hatóság rendelete szerint a rendszer 2017. szeptember 19-étől lépne működésbe. A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete( MKFE) viszont levélben fordult a minisztériumhoz, mert véleményük szerint az élesítés előtt szükség lenne egy próbaüzemre. Javaslatuk szerint a rendszer működése az eredmények kiértékelését követően, 2018-ban kezdődhetne meg – írta most a Vezess.hu.

Az MKFE felhívta a figyelmet arra, hogy a mérési adatokat az időjárási tényezők, az útminőség változása, valamint a speciális rakományok is befolyásolhatják. A szervezet ugyanakkor elfogadhatatlannak tartja, hogy az ömlesztett árut szállító gépjárművek esetében kikerült a rendeletből a tömegbizonylatot vagy nyilatkozatot kiállító felelőssége, mivel ezekben az esetekben sem a fuvaros vállalkozás, sem a gépjárművezető nem tudja ellenőrizni az áru súlyát.
 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170710_Rettegik_a_fuvarozok_az_uj_birsagolorendszert__halasztast_kertek


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés