Hirdetés

Hírek
Részegen halálra gázolta K. Boglárkát a villamosmegállóban. Ítélet született az olasz férfi ügyében
Részegen halálra gázolta K. Boglárkát a villamosmegállóban. Ítélet született az olasz férfi ügyében
Hirdetés

Jogerősen öt év börtönre ítélte a Fővárosi Törvényszék azt az olasz férfit, aki tavaly február 19-én hajnalban a József körúton ittasan halálra gázolta a 23 éves K. Boglárkát a József körúti villamosmegállóban.

KAPCSOLÓDÓ:

Segíteni sem ment oda a lányhoz, akit ittasan gázolt halálra. Elaludt a volánnál

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a férfit ittas állapotban elkövetett, halált okozó járművezetés miatt ítélték el, és végleg eltiltották a közúti járművezetéstől. Az elsőfokú bíróság döntését a törvényszék csak járulékos kérdésekben változtatta meg, így például pontosította a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját.

Az ítélet szerint a férfi tavaly februárban ittasan, a megengedett sebességet túllépve autózott a József körúton a Blaha Lujza tér felé. Ittassága miatt elaludt és nekiütközött az út bal oldalán lévő villamosmegálló járdaszigetének, utasvárójának és a fiatal nőnek.

A villamosmegállóban várakozó K. Boglárka olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. Az olasz férfi már az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

Hirdetés

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy az olasz sofőr beismerte, megbánta a tettét, és hogy idős, beteg hozzátartozójáról is gondoskodnia kell. Súlyosító körülményként vették figyelembe, hogy a bűncselekményt közepes mértékű alkohol befolyásoltság alatt követte el. Az olasz férfi tudomásul vette az elsőfokú ítéletet, de az ügyész súlyosításért a védője pedig enyhítésért fellebbezett.

A törvényszék most megállapította, hogy a kerületi bíróság az eljárási szabályoknak megfelelő, törvényes ítéletet hozott, a bűncselekményt helyesen minősítette.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés