hirdetés

Velünk tartasz?


MÁR A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK
Rendszám szerű azonosítót szeretne a biciklis és robogós futárokra belváros polgármestere

Rendszám szerű azonosítót szeretne a biciklis és robogós futárokra belváros polgármestere

2020-10-08 Facebook
hirdetés

Egyedi azonosító jelet kaphatnak a kerékpáros és robogós futárok Budapesten, Belváros-Lipótváros fideszes polgármesterének kezdeményezésére.  A javaslat fő célja, hogy elősegítse a felelősségteljes, biztonságos közlekedést és a kölcsönös odafigyelést.

Az 5. kerületi önkormányzat szeretné elérni, hogy minden Budapesten működő futárvállalkozás tüntessen fel egyedi, jól látható azonosító jelet vagy számot a csomagszállító dobozain. Ennek fontosságát azzal indokolják, hogy az elmúlt időszakban számos baleset történt a kerületben, amelynek kerékpáros vagy robogós futárok is részesei voltak.

A csomagszállító dobozokon feltüntetett azonosító jelének hiányában azonban a futárok felelősségre vonása nem megoldható – áll Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros-Lipótváros polgármesterének közleményében.

„Évek óta rendületlenül dolgozunk azért, hogy a belvárosiak számára biztonságos, élhető és fenntartható környezetet teremtsünk. Ehhez pedig nélkülözhetetlen a közlekedében a résztvevők – mind a gyalogosok, kerékpárosok, robogóval, motorral közlekedők, mind pedig az autósok – egymásra való odafigyelése. Mindezek jegyében korábban már több futárcég vezetőjét felkértem a békés egymás mellett élés érdekében nélkülözhetetlen fontosságú együttműködésre, azonban egyelőre a közlekedési morál nem változott a futárok körében” – áll a hirado.hu-hoz eljuttatott közleményében.

hirdetés

Szentgyörgyvölgyi Péter hangsúlyozta:

Az azonosításnak nem a büntetés a célja, hanem az, hogy visszatartó erőként funkcionáljon a közlekedési szabálytalanságok megelőzésében, továbbá, hogy elősegítse a forgalomban való felelősségteljes részvételt.

Elkötelezettek vagyunk a Belváros forgalomcsillapítása és a környezetbarát közlekedési eszközök előnyben részesítése mellett, ezért örömmel fogadjuk, ha kerékpárral érkeznek a kerületbe a futárok és a látogatók, de a biztonság, az egészség és a testi épség védelme minden fölött áll – szögezte le fideszes polgármester.

A koronavírus-járvány következtében az elmúlt hónapokban rendkívül megnövekedett az étel- és csomagszállítás iránti igény. A tapasztalatok szerint a készételeket, illetve árucikkeket kiszállító kerékpáros vagy robogós futárok azonban nem minden esetben tartják be a közlekedési szabályokat, ami számos konfliktushoz vezetett.

Borítókép:Illusztráció / Forrás: hirado.hu


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Érdekelhet2020-12-25 Facebook

A Jakupcsek Plusz vendége: Csősz Krisztián. “Úton van a magyar, de sokat takar a kanyar?!”

Meghívást kaptunk a Jakupcsek Gabriella által fémjelzett Jakupcsek Plusz-ba, ahol a közlekedésben...

Nézettségünk: 2020. 4. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: