Hirdetés

Hírek
Rendszám szerű azonosítót szeretne a biciklis és robogós futárokra belváros polgármestere
Rendszám szerű azonosítót szeretne a biciklis és robogós futárokra belváros polgármestere
Hirdetés

Egyedi azonosító jelet kaphatnak a kerékpáros és robogós futárok Budapesten, Belváros-Lipótváros fideszes polgármesterének kezdeményezésére.  A javaslat fő célja, hogy elősegítse a felelősségteljes, biztonságos közlekedést és a kölcsönös odafigyelést.

Az 5. kerületi önkormányzat szeretné elérni, hogy minden Budapesten működő futárvállalkozás tüntessen fel egyedi, jól látható azonosító jelet vagy számot a csomagszállító dobozain. Ennek fontosságát azzal indokolják, hogy az elmúlt időszakban számos baleset történt a kerületben, amelynek kerékpáros vagy robogós futárok is részesei voltak.

A csomagszállító dobozokon feltüntetett azonosító jelének hiányában azonban a futárok felelősségre vonása nem megoldható – áll Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros-Lipótváros polgármesterének közleményében.

„Évek óta rendületlenül dolgozunk azért, hogy a belvárosiak számára biztonságos, élhető és fenntartható környezetet teremtsünk. Ehhez pedig nélkülözhetetlen a közlekedében a résztvevők – mind a gyalogosok, kerékpárosok, robogóval, motorral közlekedők, mind pedig az autósok – egymásra való odafigyelése. Mindezek jegyében korábban már több futárcég vezetőjét felkértem a békés egymás mellett élés érdekében nélkülözhetetlen fontosságú együttműködésre, azonban egyelőre a közlekedési morál nem változott a futárok körében” – áll a hirado.hu-hoz eljuttatott közleményében.

Hirdetés

Szentgyörgyvölgyi Péter hangsúlyozta:

Az azonosításnak nem a büntetés a célja, hanem az, hogy visszatartó erőként funkcionáljon a közlekedési szabálytalanságok megelőzésében, továbbá, hogy elősegítse a forgalomban való felelősségteljes részvételt.

Elkötelezettek vagyunk a Belváros forgalomcsillapítása és a környezetbarát közlekedési eszközök előnyben részesítése mellett, ezért örömmel fogadjuk, ha kerékpárral érkeznek a kerületbe a futárok és a látogatók, de a biztonság, az egészség és a testi épség védelme minden fölött áll – szögezte le fideszes polgármester.

A koronavírus-járvány következtében az elmúlt hónapokban rendkívül megnövekedett az étel- és csomagszállítás iránti igény. A tapasztalatok szerint a készételeket, illetve árucikkeket kiszállító kerékpáros vagy robogós futárok azonban nem minden esetben tartják be a közlekedési szabályokat, ami számos konfliktushoz vezetett.

Borítókép:Illusztráció / Forrás: hirado.hu


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x