Hírek
Rendőrök mentettek ki egy kétéves kisfiút a bezáródott autóból Újpesten
Rendőrök mentettek ki egy kétéves kisfiút a bezáródott autóból Újpesten
Hirdetés

Egy kétségbeesett  édesanya rohant be a Budapesti Rendőrfőkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitányságra 2022. június 2-án délután. A nő elmondta, hogy a közeli Kassai utcában parkolt, a kétéves gyermekét az autóba ültette, amikor a jármű valahogyan bezáródott, miközben az indítókulcs is bent maradt. Mivel nagyon meleg volt, a késedelem veszélyes lehetett volna,  ezért az újpesti rendőrök azonnal döntöttek; az autó ablakát betörték, és kiemelték a kisfiút.

A járőrök a gyermeket az édesanyjával együtt megnyugtatták. Az izgalmakon túl nem esett baja senkinek.

Hirdetés

Nem az első ilyen eset, tavaly ilyenkor szintén egy gyermeket kellett a rendőröknek kimenteni egy autóból, mert az anyuka egy  bevásárlóközpont parkolójában az autója ajtaját, –amelyben a kétéves kisfia tartózkodott- az indítókulccsal együtt véletlenül bezárta.

Azt reméljük már mondanunk sem kell, hogy önszántunkból semmi esetben se zárják be a kisgyermeket, kiskedvencet az autóba még rövid időre se, hiszen a nyári melegben az autó utastere könnyen felforrósodik, bent elviselhetetlen hőség tud keletkezni, ami akár percek alatt is végzetes lehet, ha valaki az utastérbe van zárva. A fenti eset arra is felhívja a figyelmet, hogy az indítókulcsot indulásig mindvégig tartsuk magunknál, ne rakjuk az ülésre, ne felejtsük a táskában, amit az autóba rakunk, ne helyezzük a gyújtáskapcsolóba, hiszen látható, hogy könnyen baj történhet.

 


KAPCSOLÓDÓ:

Kétéves gyermeket mentettek ki a forró autóból a balatonföldvári rendőrök


Forrás: police.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés