Hirdetés
Hírek
Rendőrök mentették ki a csecsemőt a véletlenül bezáródott autóból Kiskunhalason
Rendőrök mentették ki a csecsemőt a véletlenül bezáródott autóból Kiskunhalason
Hirdetés

Azt már egy ideje látjuk, hogy az utakon elkpesztő mértéket öltött a figyelmetlenség, de sajnos úgy tűnik, hogy néhány emberből egyszerűen elveszett a felelősségtudat. A ma reggeli cikkünkben látható videókampánnyal már a rendőrség is próbálja felhívni a figyelmet, hogy mekkora veszélyt jelent, ha bárkit bezárnak vagy bárki beragad egy forró járműbe. A poszthoz azt írtuk, reméljük idén már nem fogunk egy ilyen esetről sem írni, de sajnos nem jött össze.

Az alábbi eset jól bizonyítja sajnos, hogy nem figyelnek eléggé az emberek.

Egy tompai asszony segítséget kérve telefonált a rendőrségre 2022. június 27-én a déli órákban, mivel egy kiskunhalasi parkolóban a saját tulajdonú személygépkocsija véletlenül bezáródott, benne a héthónapos kisfiával.

A Készenléti Rendőrség munkatársai éppen időben érkeztek. Mivel az ajtókat ők sem tudták kinyitni, a járőrvezető a rendszeresített szolgálati tonfával a bal hátsó ajtóüveget egy ütéssel betörte, majd az ülésen lévő kézi táskát, amelyben az indítókulcs volt, kivette. Ezzel sikerült az ajtót kinyitni, és a gyermeket a jobb első ajtón keresztül az édesanya kiemelte.

A gyors rendőri reakciónak köszönhetően a kisfiú nem szenvedett sérülést, szerencsére csak 3-5 percet tartózkodhatott egyedül a gépjárműben.

Hirdetés

 


KAPCSOLÓDÓ: (videó)

Egy percre se hagyd a gyermeked a zárt kocsiban!!! – A rendőrség legújabb kampányfilmje


Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája