Hirdetés

Hírek
A rendőrök letartóztattak két férfit, akik profin kenik-vágják a KRESZ-t
A rendőrök letartóztattak két férfit, akik profin kenik-vágják a KRESZ-t
Hirdetés

Egy Pest megyei székhelyű autósiskola oktatója és hat társa ellen indított eljárást a rendőrség, akik közül ketten egész biztosan jól ismerik a KRESZ minden betűjét.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói elfogták azt a hét férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy rendszeresen segítettek vezetői engedélyhez jutni arra nem jogosult személyeket.

A BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozást folytat egy Pest megyei székhelyű autósiskola oktatója és hat társa ellen. Az autósiskola telephelyén tartott házkutatás során a nyomozók okmányhamisításhoz használatos eszközöket, hamis okmányokat és nagy mennyiségű készpénzt foglaltak le.

A nyomozás adatai szerint T. Zoltán 47 éves, M. Márton 26 éves, O. Attila 41 éves budapesti lakosok, K. Zoltán Károly 59 éves és G. Zoltán 45 éves szigetszentmiklósi lakosok, M. Attila 35 éves gyáli lakos és egy 34 éves kakucsi férfi 2017 februárjában és márciusában kilenc alkalommal segítettek vezetői engedélyhez jutni olyan személyeket, akik nem rendelkeztek a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzéséhez szükséges alapfokú iskolai végzettséggel vagy magyarországi tartózkodási hellyel. Az említett személyek helyett a KRESZ elméleti és forgalmi vizsgákon hamis személyi okmányokkal M. Márton és M. Attila jelent meg, és tett sikeres vizsgát.

A hét férfi ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági​ Bűnözés Elleni Főosztálya közokirathamisítás bűntett gyanúja miatt indult eljárás.

  

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170909_rendorseg_korrupcio_jogositvany_megszerzese

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés