Hirdetés

Hírek
Rendőrautót lopott és másokat igazoltatott egy ittas gépkocsivezető Romániában
Rendőrautót lopott és másokat igazoltatott egy ittas gépkocsivezető Romániában
Hirdetés

Ellopott egy rendőrautót és másokat igazoltatott péntek hajnalban Nagyszebenben egy ittas járművezető, aki így akart bosszút állni a rendőrökön, amiért felfüggesztették a vezetői engedélyét – írta az Adevarul című román lap nyomán az MTI.

A 23 éves veresmarti fiatalembert egy közúti ellenőrzés során nem sokkal éjfél után szondáztatták meg a rendőrök, és 0,8 ezrelékes véralkoholszintet állapítottak meg nála. Mivel a gépkocsija sem volt forgalomba íratva, bekísérték az őrsre és bűnvádi eljárást indítottak ellene – közölte Elena Welter, a Szeben megyei rendőrség szóvivője.

A jogosítvány nélkül maradt sofőr nem akart gyalog távozni, beült egy rendőrautóba, és elhajtott.

Hirdetés

A rendőrök csak akkor vették észre, hogy hiányzik egy járőrkocsijuk, amikor éjjel egy másik sofőr a 112-es sürgősségi segélyhívón panaszolta el, hogy egy rendőrautót vezető, de szemmel láthatóan ittas civil állította meg, és vezetői engedélyét követeli.

Negyven perccel később a 15 kilométernyire lévő Vesztényben találták meg az álrendőrt, aki az Adevarul szerint egy szórakozóhelyen akarta kalandját megünnepelni. Az Agerpres hírügynökség beszámolója szerint Lucian Bode belügyminiszer egy aradi sajtóértekezleten később azt mondta az esetről: ha nem lenne siralmas, akár nevetni is lehetne rajta.

Hozzátette: el nem tudja képzelni, hogyan fajult odáig a helyzet, hogy egy másik sofőr polgári felelősségérzetére volt szükség egy rendőrautó ellopásának felfedezéséhez, a „kínos” ügyben mindenesetre belső vizsgálat indult a nagyszebeni rendőrségen, mert ilyen eseteknek nem szabad megtörténniük az állami intézményekben.

Forrás: MTI

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés