Hírek
Rendőrautó fedélzeti kamerája rögzítette a szabálytalan előzést
Rendőrautó fedélzeti kamerája rögzítette a szabálytalan előzést
Hirdetés

Csak a szerencsén múlott, hogy nem lett tragédia abból a szabálytalan előzésből, amelyet egy rendőrautó fedélzeti kamerája rögzített- tette közzé police.hu

Baranya megye közútjain 2023. január 2-a és 8-a között összesen 51 baleset történt. Közülük tíz személyi sérüléssel járt. Ez ötször annyi, mint az előző év hasonló időszakában.

A sérüléses balesetek közül hét eset könnyű, míg három eset súlyos sérüléssel járt. Ittasság gyanúja egy balesetnél merült fel.

Az elmúlt héten a sérüléses balesetek legfőbb okai között ismét szerepelt a sebesség nem megfelelő megválasztása, valamint a szabálytalan kanyarodás és előzés is.

A rendőrök a szolgálati gépkocsiba szerelt fedélzeti kamerával rögzítették azt a szabálytalan előzést, amelyből szerencsére nem lett tragédia.

Az elmúlt évben Baranya vármegyében 16 esetben történt személyi sérüléssel járó baleset szabálytalan előzés miatt. Mivel az előzés az egyik legbalesetveszélyesebb manőver, különösen fontos, hogy a gépjárművezetők mindig szabályosan, körültekintően, az arra alkalmas útszakaszon, a megfelelő irányjelzések használata mellett kezdjék meg.

A baleset kapcsán a rendőrség ismételten felhívja a figyelmet a szabályok betartásának fontosságára.

Előzni akkor lehet, ha az előzéshez használt forgalmi sáv olyan távolságban szabad, hogy az előzés a szembejövő forgalmat nem zavarja.

A manőver megkezdése előtt mindenképpen gondosan fel kell mérni a távolságot és a járművek közötti sebességkülönbséget is!

Hirdetés


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés