Hirdetés

Gondolkodtató
Remek videó az önvezető autók evolúciós szintjeiről
Remek videó az önvezető autók evolúciós szintjeiről
Hirdetés

Érdemes megnézni ezt a BMW által készített videót, melyből azonnal kiderül, hogy jelenleg körülbelül hol tartanak az önvezető autók fejlesztései.

A jelenleg forgalomban lévő felsőkategóriás autók többségében már fellelhető valamilyen szintű önvezető funkció. Ezek a járművek általában Level 2 besorolású önvezető autók, ami azt jelenti, hogy bizonyos körülmények mellett képesek önállóan közlekedni, de a sofőrnek mindvégig észnél kell lennie, és a kritikus helyzetekben szükség lehet a beavatkozására.

Az Audi várhatóan a szeptemberi Frankfurti Autókiállításon fogja leleplezni azt az új generációs A8-as luxusautót, mely várakozások szerint az iparág első Level 3-as önvezető modellje lesz. Ezen a szinten is szükség van még a sofőr figyelmére, de az emberi tényező ez esetben már nem játszik olyan fontos szerepet. A Ford 2021-re ígéri első Level 4-es autóját, a Tesla pedig azt tervezi, hogy még ez előtt, várhatóan már 2019-ben piacra dobja első Level 5-ös autóját, melyben már egyáltalán nem lesz szükség sofőri beavatkozásra.

És akkor íme az ígért videó, melyben a BMW kiválóan felvázolja, hogy pontosan mi a különbség az önvezető autók egyes fejlesztési szintjei között:

 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés