Hirdetés

Hírek
Rémálom: 145 km/órás sebességnél önálló életre kelt egy elektromos Jaguar Angliában
Rémálom: 145 km/órás sebességnél önálló életre kelt egy elektromos Jaguar Angliában
Hirdetés

Az autógyártó a Daily Mailnek megerősítette, hogy a lehető legnagyobb sürgősséggel és alapossággal vizsgálják ki az esetet.

Történt ugyanis, hogy a 31 éves brit Nathan Owen igazi rémálmot élt át a múlt héten az autópályán.

Munkából hazafelé menet egy üzenet jelent meg a 2019-es Jaguar I-Pace (alapára kb. 37 millió forint) típusú autója műszerfalán: akkumulátorhiba! Owe ezért ki akart állni egy pihenőbe, megpróbálta megállítani a járművet, de a fékek nem működtek. Állandó 90 mérföldes (kb. 145 km/óra) sebességgel haladt tovább az autópályán.

Hirdetés

Kétségbeesésében Owen értesítette a rendőrséget, így nem sokkal ezután a Jaguart nyolc rendőrautó vette körül, amelyek mindent megtettek, hogy megállítsák a kocsit, de az elektromos autó semmire sem reagált. Owen folyamatosan kapcsolatban volt a rendőrökkel, többször nekiütközött a rendőrautó hátuljának, hátha ezzel lassításra tudja bírni az elszabadult autót. A dráma végül csak akkor ért véget, amikor az elektromos Jaguarból kifogyott a töltés.

Megdöbbentő még a történetben, hogy nem ez volt az első alkalom, hogy Owen elektromos Jaguarja önállósította magát. Tavaly decemberben az elektromos SUV állítólag 193 km/órás sebességre gyorsult, és akkor sem reagált semmire. Ennek ellenére akkor a Jaguar szerviz mindössze 24 órás ellenőrzés után visszaadta a járművet. – írta meg a kreszvaltozas.hu

Az esetről fotók itt tekinthetőek meg.

Borítókép: jaguar.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés