Hirdetés

Hírek
Rekordveszteség a Teslánál, és az új villanyautó is sokat késik
Rekordveszteség a Teslánál, és az új villanyautó is sokat késik
Hirdetés

Az amerikai vállalat sokak által várva várt új elektromos autójának nagyon lassan fut fel a gyártása.

A Tesla nyilvánosságra hozta legfrissebb negyedéves mutatóit. Ezekből kiderül, hogy a villanyautók gyártásával foglalkozó amerikai cég az idei esztendő harmadik negyedévében 619,4 millió dolláros veszteséget könyvelt el, szemben az előző esztendő hasonló időszakában regisztrált 21,9 millió dolláros nyereséggel.

A minden korábbinál nagyobb negyedéves veszteség többek közt annak következménye, hogy a Tesla 1,1 milliárd dolláros tőkeberuházást hajtott végre a három hónapos időszakban. Az árbevétel 2,98 milliárd dollár volt, ami 30 százalékos növekedést jelent.

A harmadik negyedévben 26 150 autót szállított le a Tesla, ami éves szinten mintegy 4,5 százalékos növekedésről tesz tanúbizonyságot. A vállalat első széles rétegeknek szánt, elérhető árú modellje, a 35 ezer dolláros Model 3 továbbra is késésben van: a harmadik negyedévben legalább 1 500 darabnak kellett volna készülnie, ehelyett viszont csak 260 hagyta el a gyártósorokat.

A Tesla korábban azt tervezte, hogy idén decemberben már heti 5 000 Model 3-at fog gyártani, most azonban nagyon úgy néz ki, hogy ezt a célszámot csak márciusban sikerül majd elérnie.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20171102_rekordveszteseg_a_teslanal_es_az_uj_villanyauto_is_sokat_kesik

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés