Rekordot döntött az abroncspiac

 BALESETI KÁRTÉRÍTÉS? 
Online ügyintézés
Szakértő csapat
 KATT IDE 

hirdetés

Tavaly a személyautókra való abroncsokból 4,2 százalékkal fogyott több, mint egy évvel korában, ám a négyévszakosok forgalma közel ötödével nőtt.

Érdekes átalakulást mutat az abroncspiac. A hazai autóeladások immár legjelentősebb részét kitevő SUV szegmensben az abroncspiac általános (4,2 százalékos) növekedése ellenére csökkent a nyári abroncsok eladása. A piac egészén is a nyári gumik forgalma nőtt legkevésbé, 1,5 százalékkal, míg téliből 6,1, négyévszakosból 19,6 százalékkal több fogyott, mint a megelőző évben. Ugyanakkor “az abroncspiac 10 éve nem tapasztalt rekordeladást hozott az Európai Gumiabroncs és Gumigyártók (ETRMA) adatai szerint – mondta el Rábai Dániel, a Continental Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója.

A nyári abroncsoknál leginkább a kisteherautók esetén nőttek az eladások (4,3 százalékkal), míg személyautókra csupán 2,2 százalékkal adtak el több nyári gumit, a SUV-oknál pedig nem is szerény mértékben, 13,2 százalékkal fogyott kevesebb nyári gumi – tudtuk meg a Continental piacelemzéséből.

Téli gumiból személyautóra 6,9 százalékkal adtak el többet, SUV-ra 13,7 százalékkal, míg a kisteherautók esetén 4 százalékkal csökkent a téli abroncsok kereslete. Négyévszakos gumiból a személyautóknál történt robbanás, esetükben 32,3 százalékkal nőttek az eladások. Érdekesség, hogy a SUV-ok esetén nem csak a nyári, a négyévszakos abroncsok eladása is csökkent (12,6 százalékkal). Talán azért, mert mind többen vettek új modellt, amire téli gumi még csak-csak kellett, de nyárit vagy négyévszakosat még nem kellett rájuk venni?

Aligha csupán ez áll a háttérbem, ugyanakkor az autonavigátor.hu nyárigumi-kommandója azt mutatta, hogy sajnos sok autós hagyja fent nyáron is a téli abroncsait, amelyeket ezzel rögtön tönkre is tesznek. Hiába egyre drágább az abroncscsere, nem ajánlott azon spórolni, télen ugyanis extrém rizikót jelent a nyári gumi, nyáron is rosszabbul teljesít a téli, de még jelentősen amortizálódik is a hőségben.

Forrás: https://www.autonavigator.hu/cikkek/rekordot-dontott-az-abroncspiac/

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Ajánlott

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?