VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Rekordot döntött az abroncspiac

SOS Mobilgumis hirdetés

Tavaly a személyautókra való abroncsokból 4,2 százalékkal fogyott több, mint egy évvel korában, ám a négyévszakosok forgalma közel ötödével nőtt.

Érdekes átalakulást mutat az abroncspiac. A hazai autóeladások immár legjelentősebb részét kitevő SUV szegmensben az abroncspiac általános (4,2 százalékos) növekedése ellenére csökkent a nyári abroncsok eladása. A piac egészén is a nyári gumik forgalma nőtt legkevésbé, 1,5 százalékkal, míg téliből 6,1, négyévszakosból 19,6 százalékkal több fogyott, mint a megelőző évben. Ugyanakkor “az abroncspiac 10 éve nem tapasztalt rekordeladást hozott az Európai Gumiabroncs és Gumigyártók (ETRMA) adatai szerint – mondta el Rábai Dániel, a Continental Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója.

A nyári abroncsoknál leginkább a kisteherautók esetén nőttek az eladások (4,3 százalékkal), míg személyautókra csupán 2,2 százalékkal adtak el több nyári gumit, a SUV-oknál pedig nem is szerény mértékben, 13,2 százalékkal fogyott kevesebb nyári gumi – tudtuk meg a Continental piacelemzéséből.

Téli gumiból személyautóra 6,9 százalékkal adtak el többet, SUV-ra 13,7 százalékkal, míg a kisteherautók esetén 4 százalékkal csökkent a téli abroncsok kereslete. Négyévszakos gumiból a személyautóknál történt robbanás, esetükben 32,3 százalékkal nőttek az eladások. Érdekesség, hogy a SUV-ok esetén nem csak a nyári, a négyévszakos abroncsok eladása is csökkent (12,6 százalékkal). Talán azért, mert mind többen vettek új modellt, amire téli gumi még csak-csak kellett, de nyárit vagy négyévszakosat még nem kellett rájuk venni?

Aligha csupán ez áll a háttérbem, ugyanakkor az autonavigátor.hu nyárigumi-kommandója azt mutatta, hogy sajnos sok autós hagyja fent nyáron is a téli abroncsait, amelyeket ezzel rögtön tönkre is tesznek. Hiába egyre drágább az abroncscsere, nem ajánlott azon spórolni, télen ugyanis extrém rizikót jelent a nyári gumi, nyáron is rosszabbul teljesít a téli, de még jelentősen amortizálódik is a hőségben.

Forrás: https://www.autonavigator.hu/cikkek/rekordot-dontott-az-abroncspiac/

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?


Dobj fel témát kerületi FB csoportjainkban!
CSATLAKOZZ ITT:  


MÉDIA SZEREPLÉSEINK
Kattints és nézd meg szerepléseink:

Ajánlott

(szponzorált tartalmak)
MEGJELENNÉL ITT ?
Katt ide!

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK
CÉGED
KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner
PR cikk
Termék, szolgáltatás bemutatás
(Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot
ide kattintva!

Társ-Facebook csoportjaink


 

Társ-oldalunk

e-autosok.hu

Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?