Hirdetés

Hírek
Régen minden jobb volt: íme egy kiváló kereklámpás Zsiguli tévéreklám
Régen minden jobb volt: íme egy kiváló kereklámpás Zsiguli tévéreklám
Hirdetés

Ezen a Lada reklámfilmen a fiatalok csak nevetnek, a korábban születettekben viszont valódi érzelem-cunami korbácsolódik fel.

Több évnyi kihagyást követően a közelmúltban visszatért hazánkba az egykori szovjet autógyártás zászlóshajója a Lada. A mostanság a hazai Lada kereskedésekben kapható Granták, Kalinák és Vesták azonban valahogy mégsem hatják meg az orosz technika iránt amúgy fokozott érdeklődést mutatók szívét. A friss Ladák közül egyedül talán csak a 4×4 Classic és a 4×4 Urban dobogtatja meg a régi Ladás szíveket, ami nem csoda, hiszen ezek a 21. századi modellek lényegében átmatricázott, 1977 óta gyártásban lévő Nivák.

Az igazi nagy klasszikus, a kereklámpás Zsiguli, vagy más néven a Zsiga még ennél is korábbi keltezésű, igaz ezt az 1966-os Év Autója Fiat 124-re épülő modellt – meglepő módon – már nem gyártják az oroszok. A VAZ-2101 típusszámú „ezerkettest” 1970 és 1982 között gyártották Togliattiban, 1974 és 1981 között pedig VAZ-21011 típusjelzéssel „ezerhármas”, 60 helyett 67 lóerős motorral ellátott kivitelben is készült a modell. A VAZ-2102-es kivitel volt a kombi, mely 1,2 literes motorral 1971 és 1985 között volt gyártásban.

A kiváló szovjet technikát többek közt az alábbiakban látható televíziós reklámfilm révén próbálták meg népszerűsíteni. A mai modern reklámoktól eltérően mindennemű számítógépes grafikától mentes, faék egyszerűségű rövidfilm nemcsak a retinánk, hanem a hallószervünk számára is mindenképpen maradandó élményt jelent.

És talán gyorsan rögtön rá is keresünk a neten egy bólogató kutyára.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170701_egy_kivalo_kereklampas_Zsiguli_tevereklam


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés