Hirdetés

Hírek
Rég nem volt már ilyen – A héten csökken az üzemanyag ára
Rég nem volt már ilyen – A héten csökken az üzemanyag ára
Hirdetés

Az eddigi folyamatos dráguló drágulás után még leírni is fura, hogy a héten végre csökkenés lesz tapasztalható az egyik üzemanyag árában.

Na persze ez nem azt jelenti, hogy érdemes egyből a kutakra rohanni és betárazni, hiszen az eddigi emelkedéshez képest ez a csökkentés elenyésző mértékű és az üzemanyagárak még így is az egekben vannak. A Holtankoljak.hu elemzése szerint a Brent olaj hordónkénti ára a 80 dolláros szintig is lecsökkent a héten, aminek legfőbb oka a csütörtöki OPEC ülés volt. Sajnos az olajkitermelő országok álláspontjában végül nem történt változás, a csökkentett mennyiségekkel emelik a kitermelés mértékét.

Így a hét második felében újra emelkedő tendenciát mutatott az olaj ára, 82 dollárig emelkedett az ár vasárnapig.

Sajnos azonban a jövő évi előrejelzésekben akár már a 120 dolláros olajárakról is lehet hallani, ami folyamatos üzemanyagár emelkedést helyez kilátásba. Ezzel szemben a jövő héten az üzemanyagárak néhány forintot csökkenhetnek, bár arra is van esély, hogy a jövő héten sem lesz árváltozás.

Hirdetés

Az előrejelzés szerint szerdától bruttó 5 forinttal csökkentik a gázolaj nagykereskedelmi árát, a benzin ára a hét közepén nem változik.

Az átlagárak tehát a hét közepétől az alábbiak lesznek:

  • 95-ös benzin: 506 Ft/liter
  • Gázolaj: 512 Ft/liter

 

Forrás: holtankoljak.hu

 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés