Hirdetés

Gondolkodtató
Ráhúzta a kormányt egy szembejövő budapesti autósra a kamionos
Ráhúzta a kormányt egy szembejövő budapesti autósra a kamionos
Hirdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság befejezte a közúti veszélyeztetetés miatt folytatott nyomozást.

A BRFK tájékoztatása szerint a két sofőr nem sokkal korábban egy előzési helyzet során került konfliktusba. A személyautó vezetője a mellékutcákon megpróbált a tehergépkocsi elé kerülni, hogy felvételt készítsen a rendszámáról. A Közdűlő úton már egymással szemben haladva találkoztak. A videón jól látszik, hogy a másik sofőr ekkor szándékosan a személyautó felé kormányozza a tehergépkocsit, életveszélyes helyzetet teremtve.

A manőver következtében nem történt ütközés, a kamionos elhajtott, de a rendőrök még aznap elfogták. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya közúti veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt, szakértők bevonásával folytatott nyomozást, melynek keretében bevonták a kamionos vezetői engedélyét.

A 44 éves gyanúsított eleinte tagadta a bűncselekmény elkövetését. Arra hivatkozott, hogy a személyautó vezetője többször is hirtelen fékezésre kényszerítette korábban, de ezt a menetíró készülék adatai nem támasztották alá.

Azt is mondta, hogy a kormány félrerántására egy út menti akadály miatt volt szükség, de a videón ennek sem volt nyoma. Az elé tárt bizonyítékok hatására a férfi végül beismerő vallomást tett. A rendőrség lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Hirdetés


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés