Gondolkodtató
Próbakörre vitte volna a megjavított autót, de inkább fizetés nélkül távozott vele a műhelyből
Próbakörre vitte volna a megjavított autót, de inkább fizetés nélkül távozott vele a műhelyből
Hirdetés

A vád szerint a gyáli cégvezető férfi 2023 márciusában egy internetes portálon meglátta a tiszakécskei cég – a sértett – gépjárműmotor hirdetését.

A férfi felvette a kapcsolatot a hirdetővel, közölve vele, hogy a motorral azonos márkájú járművében motorcserét kell végrehajtani. Egyúttal teljes szervizelést is kért, ami többek között magában foglalta a vezérműlánc, olajszivattyú és 4 darab injektor cseréjét. A vádlott ezen felül az autó műszaki vizsgáztatását is megrendelte annak ellenére, hogy a kialkudott vállalkozói díj megfizetése már ekkor sem állt szándékában.

A sértett elvállalta a munkák elvégzését, és 2023. június 19-én a telephelyén átvette az autót a vádlottól. Ennek során műszaki lapot állított ki, amelyen rögzítette a jármű hibáit, a szükséges alkatrészeket és munkaórákat, továbbá a mintegy 1,6 millió forint végösszegű díjat. Egy hét múlva, az autószerelő műhely sikeres műszaki vizsgáról szóló értesítésére a vádlott megjelent a telephelyen, hogy átvegye az autót.

A számla kiegyenlítése előtt jelezte, hogy szeretné a megjavított járművet kipróbálni és egy próbakörre elvinni. Miután a sértettnek nem volt ez ellen kifogása, a vádlott elhajtott az udvarból és oda – bár a jármű papírjai a szerelést végző sértettnél maradtak – nem tért vissza, a számlát sem fizette ki és elérhetetlenné vált.

Hirdetés

Az autószerelő műhely vezetője a nyomozás során a kára megtérítése érdekében polgári jogi igényt jelentett be.

Az ügyészség a férfit csalás bűntettével vádolja és ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a bíróság a csalással okozott kár megfizetésére is kötelezze. – közölte az Ügyészség

Borítókép: illusztráció
Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés