Velünk tartasz?Pontos dátumot kérnek az EU-tól, hogy mikortól tilos a kizárólag belső égésű motorral szerelt autók forgalmazása

Pontos dátumot kérnek az EU-tól, hogy mikortól tilos a kizárólag belső égésű motorral szerelt autók forgalmazása

2021-03-12 Facebook
hirdetés

Kilenc ország fordult levélben az Európai Bizottsághoz, hogy határozzanak meg egy pontos dátumot a kizárólag belső égésű motorokkal szerelt autók értékesítésének betiltására.

Ausztria, Belgium, Dánia, Görögország, Málta, Írország, Hollandia, Litvánia és Luxemburg arra kérte az Európai Bizottságot, hogy tűzzön ki egy pontos dátumot arra vonatkozóan, hogy mikortól lenne tilos a kizárólag belső égésű motorral hajtott járművek forgalmazása az Európai Unióban-ban.

A levelet megfogalmazó országok azt remélik, hogy egy pontos időpont meghatározásával felgyorsíthatják az elektromos töltőállomások számának növekedését, illetve az elektromos és hibrid járművekre való átállást a gyártók, a flottakezelők és a magánfogyasztók számára is.

hirdetés

A közúti járművek károsanyag-kibocsátásának csökkentése fontos szerepet játszik abban, hogy az európai közlekedés 2050-re klímasemleges lehessen, hiszen jelenleg a teljes EU-s közúti közlekedéshez kapcsolható üvegházhatású gázkibocsátásért 70 százalékban a személyautók és kishaszon-járművek a felelősek.

A jelenleg az egyes országok eltérő időpontokban lépnék meg a hagyományos autók forgalmazásának betiltását. Jellemzően  2030-2035-ös dátumokra tennék az országok.

A legnagyobb kibocsátó országok közül Németország, Franciaország, Olaszország még nem csatlakozott a mostani kezdeményezéshez.

Forrás: hvg.hu

ÉrdekelhetNézettségünk: 2020. 4. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: