Hirdetés
Hírek
Pontos dátumot kérnek az EU-tól, hogy mikortól tilos a kizárólag belső égésű motorral szerelt autók forgalmazása
Pontos dátumot kérnek az EU-tól, hogy mikortól tilos a kizárólag belső égésű motorral szerelt autók forgalmazása
Hirdetés

Kilenc ország fordult levélben az Európai Bizottsághoz, hogy határozzanak meg egy pontos dátumot a kizárólag belső égésű motorokkal szerelt autók értékesítésének betiltására.

Ausztria, Belgium, Dánia, Görögország, Málta, Írország, Hollandia, Litvánia és Luxemburg arra kérte az Európai Bizottságot, hogy tűzzön ki egy pontos dátumot arra vonatkozóan, hogy mikortól lenne tilos a kizárólag belső égésű motorral hajtott járművek forgalmazása az Európai Unióban-ban.

A levelet megfogalmazó országok azt remélik, hogy egy pontos időpont meghatározásával felgyorsíthatják az elektromos töltőállomások számának növekedését, illetve az elektromos és hibrid járművekre való átállást a gyártók, a flottakezelők és a magánfogyasztók számára is.

Hirdetés

A közúti járművek károsanyag-kibocsátásának csökkentése fontos szerepet játszik abban, hogy az európai közlekedés 2050-re klímasemleges lehessen, hiszen jelenleg a teljes EU-s közúti közlekedéshez kapcsolható üvegházhatású gázkibocsátásért 70 százalékban a személyautók és kishaszon-járművek a felelősek.

A jelenleg az egyes országok eltérő időpontokban lépnék meg a hagyományos autók forgalmazásának betiltását. Jellemzően  2030-2035-ös dátumokra tennék az országok.

A legnagyobb kibocsátó országok közül Németország, Franciaország, Olaszország még nem csatlakozott a mostani kezdeményezéshez.

Forrás: hvg.hu

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Dashcam

Hirdetés


Dashcam + kert

Hirdetés


Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Adatvédelmi beállítások