Hirdetés

Gondolkodtató
Perelik a Volkswagent: 3000 méter mélyen nyugvó teher hajó, benne közel 4 ezer autóval. Ennyi a kár
Perelik a Volkswagent: 3000 méter mélyen nyugvó teher hajó, benne közel 4 ezer autóval. Ennyi a kár
Hirdetés

Két perrel kell szembenéznie Németországban a Volkswagen-csoportnak, mert azt állítják egy Porsche akkumulátora okozta 2022-ben azt a hatalmas tüzet, amely végül a Felicty Ace teherhajó elsüllyedéséhez vezetett – írja az Automotive News., amit a hvg szúrt ki.

Egy periratot nyújtottak be Stuttgartban, ahol a Volkswagen-csoport tulajdonában lévő Porsche székhelye található. A per a Mitsui OSK Lines hajótársaság, valamint az Allianz biztosító és más felperesek által indított eljárást érinti – közölte a bíróság szóvivője. A Volkswagen megerősítette, hogy az ügyek folyamatban vannak, de további kommentárt nem adott.

Az amerikai Volkswagen részleg belső e-mailje szerint a hajón 3965 jármű volt. A teherhajó vesztesége egy kockázati modellező cég becslése szerint legalább 155 millió dollárra tehető az autógyártó számára. A Felicity Ace nevű hajó, amely panamai zászló alatt közlekedett, a legénység kimentése után hosszú ideig sodródott a nyílt vízen, majd elsüllyedt, és azóta is 3000 méter mélyen nyugszik.

A felperesek azt állítják, hogy a Volkswagen nem tájékoztatta őket az elektromos járművek szállításához szükséges óvintézkedésekről – közölte a stuttgarti bíróság.

Bár az iratokat már egy évvel ezelőtt benyújtották, a bírák még nem kezdték meg a per érdemi részének vizsgálatát, mivel a felek vitatkoznak arról, hogy mekkora összegű biztosítékot kell letétbe helyezniük ahhoz, hogy a per folytatódhasson.

Hirdetés

FRISS VIDEÓNK:

Akkorát BÜNTETŐFÉKEZETT a Ford sofőrje, hogy ki kellett térni a sávból

Lájkold a videót, ha fontosnak tartod a munkánkat! Köszönjük! Olvasónk fedélzeti kamerája rögzítette a felvételt. A videón az előzmények is láthatók. A Ford jobbról érkezik, a kamerás autó vezetőjének tehát korábban nem volt konfliktusa a Ford sofőrjével. „Biatorbágy felé haladtunk, amikor egy Ford Focus jobbról bevágott elénk, majd mikor dudáltam, illetve jeleztem neki, hogy baleset veszélyesen megy elkezdett büntetőfékezni.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés