Hirdetés

Gondolkodtató
Pécs bekeményít: Vége az ingyenes parkolásnak számos zöld rendszámú autóval
Pécs bekeményít: Vége az ingyenes parkolásnak számos zöld rendszámú autóval
Hirdetés

A baranyai megyeszékhelyen rendeletbe foglalták, hogy kizárólag a tisztán elektromos járművek parkolhatnak ingyen, amihez előzetesen regisztrálni kell majd. A rendelet a veszélyhelyzet megszűnését követő napon lép hatályba.

Komoly, történelmi lépést tett a pécsi városvezetés. A baranyai megyeszékhely lett az ország első olyan települése, ahol a tölthető hibridektől megvonják a zöld rendszámos ingyenes parkolás lehetőségét. – írja az Index.

Az új önkormányzati rendelet azonban nem azonnal lép életbe, hanem a koronavírus-világjárvány gazdasági hatásainak enyhítése érdekében hozott kormányrendelet szerinti veszélyhelyzet megszűnése után.

A rendelet értelmében tehát csak a tisztán elektromos autók parkolhatnak majd ingyenesen a város fizetőövezeteiben.

Ez így viszonylag egyszerű lenne mindenki számára, de a történetben van még egy csavar. A tisztán elektromos autók csak akkor parkolhatnak ingyenesen, ha előzetesen regisztráltak tulajdonosaik. Ez például az olyan, nem pécsi lakosok számára jelent hátrányt, akik – mondjuk – idegenforgalmi okból érkeznek a városba.

Hirdetés

A villanyautosok.hu portál emlékeztett: nem ez az első eset, hogy egy város a szintén zöld rendszámmal ellátott, tölthető hibrid járműveket nem szeretné teljes kedvezményben részesíteni, Szombathely közgyűlésén is felmerült már ez a kérdés, de ott csak részleges szigorításról döntöttek végül.

(Borítókép: Kia e-Soul: TESZT ITT!)


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés