Hírek
Ózdi rally: Meghalt egy néző, amikor a pályán próbált segíteni egy balesetnél
Ózdi rally: Meghalt egy néző, amikor a pályán próbált segíteni egy balesetnél
Hirdetés

„Az utolsó szakaszon egy nézőt elsodortak és sajnálatos módon az életét vesztette” – írták az ózdi rali Facebook-oldalán szombat este.

Később aztán a részleteket is megosztották:

A versenyt szervező Hungarian Event Race Organisator Kft. hivatalos közleménye szerint az Integra Group Ózd Rally utolsó gyorsasági szakaszán egy versenyző páros balesetet szenvedett. Mint később kiderült, a sportolók sérülés nélkül megúszták az esetet, a mögöttük érkező páros azonban a szabályoknak megfelelően megállt, hogy szükség esetén segíteni tudjon nekik.

Az őket követő kettős viszont hátulról nekik ütközött, így a versenyautójuk irányíthatatlanná vált, és elütött egy nézőt.

„A középkorú férfi a nézők számára kijelölt biztonságos helyet elhagyva a versenypályán igyekezett segítséget nyújtani, de tragikus módon a baleset során életét vesztette”

– áll a közleményben, melyben azt írják: „az események rendkívül gyorsan, néhány tíz másodperc leforgása alatt történtek, ezért a futam megszakítására, leállítására nem volt lehetőség.”

A Sportal cikke szerint pár órával korábban is volt egy komolyabb baleset az ózdi ralin. Defekt miatt irányíthatatlanná vált Turán Frigyes autója, és az út melletti bokros-fás részen kötött ki. Az autó brutálisan összetört, a versenyző és a navigátora azonban szerencsésen megúszta a balesetet.

Az összetettben is élen álló Mads Östberg, Patrik Barth norvég, svéd páros nyerte a versenyt az MTI beszámolója szerint. Ez volt a Mercarius országos rali bajnokság idei hatodik, utolsó előtti versenye.

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés