Hirdetés

Hírek
Öt nap alatt 270 milliós büntetést termeltek az útdíjbliccelők
Öt nap alatt 270 milliós büntetést termeltek az útdíjbliccelők
Hirdetés

Az elmúlt hetekben folyamatosan arról szóltak a hírek, hogy ne felejtsék el az autósok az éves matricák beszerzését. Ezzel különösebb gond nem is volt, ennek ellenére közel 19 ezer autós csak „elfelejtett” díjat fizetni február elején.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) adatai azt mutatják, hogy az autósok odafigyelnek úthasználati jogosultságuk lejárati idejére – közölte a cég annak kapcsán, hogy január 31-én éjfélkor lejárt az éves országos, illetve a megyei e-matricák érvényessége.

Ugyanakkor február 1-5. között összesen 18 774 esetben szabtak ki pótdíjat a díjköteles utakon a bliccelőkre, az érintett járművek között azonban csak 165 olyat találtak, amelyre volt 2016-ra érvényes országos e-matrica, de 2017-re érvényes nem. (Ha csak azt vesszük, hogy alsó hangon 15 ezer forint a bírság, mindez öt nap alatt 270 milliós bevételt jelent a büntetésekből.)

A NÚSZ kiemelte: az elmúlt években az országos éves e-matricák legnagyobb részét, átlagosan mintegy 70 százalékát, míg a megyei éves matricák körülbelül 45 százalékát az év első hónapjában váltották meg az autósok.

Az idei évre érvényes országos e-matricából csaknem 270 ezer fogyott el január 31-éig, 11,4 százalékkal több az előző évinél, a megyei matricákból pedig a tavalyinál 14,7 százalékkal több, csaknem 767 ezer.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170224_Ot_nap_alatt_18_ezer_autos_felejtett_el_matricat_venni


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés