Hirdetés

Hírek
Összetörve sírta végig a tárgyalást az Árpád hídi baleset okozója
Összetörve sírta végig a tárgyalást az Árpád hídi baleset okozója
Hirdetés

Vasárnap reggel kilenckor vitték a Budai Központi Kerületi Bíróság épületébe azt a fiatal férfit, aki halálos balesetet okozott egy spontán gyorsulási verseny közben múlt szombaton. A Fővárosi Főügyészség indítványozta a letartóztatását, amit el is rendeltek, így a következő harminc napját biztosan a rácsok mögött fogja tölteni – tudta meg a Blikk.

Bagoly Bettina ügyészségi szóvivő továbbá arról is tájékoztatta a lapot, hogy a bűnismétlés veszélye miatt a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése mellett döntött a bíróság.

Hirdetés

Információik szerint a magas, vékony testalkatú férfi teljesen összetörve, sírta végig a tárgyalását és nagyon sajnálja a történteket.

Úgy tudják, ahogy a rendőrségi kihallgatásán, úgy most a bíróságon is azt állította, hogy nem versenyeztek a hídon.

A  bíróság evvel ellenkező megállapításra jutott, mely szerint bár a terhelt büntetlen előéletű, az eljárás során beszerzett adatok alapján megalapozottan feltehető, hogy a balesetet okozó gépjárművet versenyzésre használja. Erre utal az autó egyedi rendszáma, illetve a gépjármű jelentős teljesítménynövelése is. A baleset helyszíne pedig klasszikusan olyan hely, ahol korábban is fordultak már elő közúti gyorsulási versenyek, továbbá a terhelt korábbi jogsértéseinek helyszínei is jellemzően versenyzésre használt helyszínek.

A rendőrség sajtótájékoztatóján szintén elhangzott, hogy szombaton spontán verseny alakult ki három személygépkocsi között. Az elöl haladó autó – egy 690 lóerős Mercedes – az Árpád hídon a Népfürdő utca vonalában megcsúszott, és elütötte a szalag- és csőkorlát mögött szabályosan közlekedő, 26 éves kerékpárost, aki a kórházba szállítása után meghalt. Friss híreink itt.

Hirdetés

Rendőrségi sajtótájékoztató 2023. júl. 7.

Borítókép: PoliceHungary

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés