Hírek
Összesen több, mint 12 millió forintnyi bírságot osztottak ki a rendőrök egy orosházi autós összejövetelen
Összesen több, mint 12 millió forintnyi bírságot osztottak ki a rendőrök egy orosházi autós összejövetelen
Hirdetés

26 gépjármű és 49 ember vett részt egy autós összejövetelen, amit Orosházán tartottak március 28-án, ám a találkozót a rendőrség félbeszakította- számolt be az esetről aBlikknek egyik olvasójuk.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy Orosházán, a Gyártelep utcai parkolóban összesen 49 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök, akik 26 gépjárművel érkeztek a helyszínre. A helyszínre egy bejelentés miatt vonultak ki. Mivel az ott tartózkodó személyek csoportosultak, megszegték a védelmi intézkedéseket, a kiérkező járőrök pénzbírságot szabtak ki.

„Mindenki 250 ezer forint bírságot kapott, ami annyit takar, hogy 12 millió 250 ezer forintot zsebelnek be” – írta Blikk egyik olvasója, aki szintén a megbírságoltak közé tartozik.

A lap megkérdezte Dr. Kertész Gusztáv ügyvédet, aki az esettel kapcsolatban elmondta:

A rendőr csak akkor állapíthat meg helyszíni bírságot, ha a szabálysértés tényét a helyszínen észleli – szándékosan nem használom a tettenérés szót – és az eljárás alá vont személy a szabálysértés elkövetését elismeri.”

Hirdetés

Amennyiben a bejelentés nyomán intézkedő rendőr a helyszínen a szabálysértés tényét nem tudja megállapítani, és senki nem áll oda önként, hogy ő szabálysértést követett el, tessék megbüntetni, a rendőr feljelentést tehet a bejelentés nyomán, és szabálysértési eljárásban kell megállapítani a tényállást.

„Ebben az esetben helyszíni bírság kiszabására nincs lehetőség” – közölte dr. Kertész Gusztáv.

A neve elhallgatását kérő olvasó, azért osztotta meg a történetet a lappal, mert nem tartja jogosnak a rendőrség eljárását. Többek között azért, mert a papíron, amit kaptak, az volt, hogy a gépjárművek mellett beszélgettek, de amikor a rendőrök kiérkeztek, már az autóban ültek.

Az olvasó azt is kifogásolta, hogy a hatóság szerint a résztvevők egy csoportban voltak, ami ugye, ennyi ember esetében a járványügyi előírások miatt, nem engedélyezett.

„Mi tízen voltunk együtt, arrébb húsz méterre négyen, onnan távolabb öt méterre megint tízen álldogáltak, és így tovább. Tehát ezt a 250 ezer forintos bírságot elég jogtalannak tartom.”  – nyilatkozta.

Forrás: Blikk

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés