Hirdetés
Hírek
Összesen 300 darab vadriasztó prizmát helyeztek el az útszéli jelzőoszlopokra
Összesen 300 darab vadriasztó prizmát helyeztek el az útszéli jelzőoszlopokra
Hirdetés

A Békés Megyei Balesetmegelőzési Bizottság háromszáz darab vadriasztó prizmát vásárolt, amelyeket a Magyar Közút szakemberei olyan helyekre szereltek fel, ahol történtek vadelütések.

Békés megyében 2019-től kezdődően 2021 első félévének végéig összesen több mint négyszáz vadelütésről érkezett bejelentés a rendőrségre, ezek közül 109 esetben főúton történt a baleset.   Az ütközések túlnyomó többsége lakott területen kívül következet be és 11 esetnél volt személyi sérülés. A rendőrség részletes elemzést végzett annak érdekében, hogy kiderüljön, vannak-e olyan útszakaszok, ahol több vadelütés történt.

A vizsgálat eredménye alapján a 44-es számú főút és a 47-es számú főút egy-egy szakaszán, összesen 8 kilométeren 2021. december 3-án a Magyar Közút munkatársai 300 darab vadriasztó prizmát helyeztek el az út szélét jelző oszlopokra.

Hirdetés

A prizmák a járművek fényszórói által kibocsátott fényt az úttest jobb és bal oldala melletti területre szórják szét, a szokatlan fényhatás a tapasztalatok szerint a vadakat megtorpanásra, illetve az úttól való menekülésre készteti.

Fotó: police.hu

A prizmákat a Békés Megyei Balesetmegelőzési Bizottság vásárolta, és a szakemberek reményei szerint ezek az eszközök segítik majd az ilyen balesetek számának csökkentését. A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy mindig közlekedjenek szabályosan és körültekintően! Sehol ne hajtsanak gyorsan, azokon a helyeken pedig, ahol vadveszélyre figyelmeztető tábla van, különösen veszélyes túllépni a megengedett sebességet.

 

Forrás: police.hu

Megjelenési lehetőség YouTube videókban

Minket követhetsz 😉

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája