Hírek
Összekeverték az üzemanyagokat egy benzinkúton, rengetegen tankoltak félre
Összekeverték az üzemanyagokat egy benzinkúton, rengetegen tankoltak félre
Hirdetés

Az üzemanyag-szállító tévesen hajtotta végre a lefejtést a kétegyházi benzinkúton.

Órákon át tankoltak nem a járművükbe való üzemanyagot önhibájukon kívül az autósok múlt pénteken a kétegyházi benzinkúton – írja a beol.hu.  A benzines gépkocsik sofőrjei nem értették, miért állt le az autójuk. A dízeles járművek vezetői leállást nem tapasztaltak, csak furcsa motorhangokat.

Mint kiderült, a MOL üzemanyag-szállítója tévesen hajtotta végre a lefejtést, vagyis gázolajtartályokba került a benzin és fordítva. A kútkezelő sokat nem tehetett ahol csak lehetett, lezárta a kutat és közzétette a sajnálatos eseményt.

Mintegy 1100 liter másmilyen üzemanyag kerülhetett a járművekbe, mint amilyen kellett volna, és csütörökig már 30-an jelentkeztek, hogy mi a teendőjük.

A tankolt mennyiséget az ügyfelek visszakapják ugyanakkor a MOL Zrt. az igazolt károkat tudja csak megtéríteni, ezért, ha szerelői beavatkozás történik, minden esetben számla és a szerelő nyilatkozata szükséges az üzemanyag okozta meghibásodásról – közölték. A kárigényt a jegyzőkönyvet a benzinkúton felveszik, de a kártalanítás csak akkor fizethető ki, ha ezt az olajipari cég jóváhagyta.

A MOL időközben elszállította a rossz üzemanyagot, kitisztították, teljesen átmosták a tartályokat, és megfelelő üzemanyaggal töltötték fel. A kút jelenleg újra üzemel.

Egy autós magazin egyébként tavaly letesztelte, pontosan milyen hatással van a felcserélt üzemanyag az autók motorjára. Az eredmények alapján úgy tűnik, az üzemanyag felcserélése nem feltétlenül jelenti a motor halálát, de érdemes megnézni milyen következményekkel jár.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170609_Osszekevertek_az_uzemanyagokat_egy_benzinkuton_tobb_ezren_tankoltak_felre

 

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája