Tévedés történt: Tegnap közölték az anyával, mégsem az ő lánya halt meg a tapolcai vonatbalesetben
Hirdetés

Mint arról mi is beszámoltunk, négy fiatal vesztette életét 2022. január 1-jén délelőtt Tapolca közigazgatási területén, amikor a 7345-ös számú úton lévő vasúti átjáróban egy személyautó és egy vonat ütközött.

A kocsiban ülő öt ember közül négyen meghaltak, egy utas pedig túlélte az ütközést. Az áldozatok sümegi és csabrendeki fiatalok voltak.  Az autóban ülő 5 fiatal közül kettő lány volt, Gy. Dóra és Sz. Melani. Közülük egy lány élte túl a balesetet, a hatóságok akkori álláspontja szerint Gy. Dóra. A hatóságok a szülőket külön-külön tájékoztatták – tudta meg a Sümegi Szó.

Úgy tűnik azonban, valami tévedés történt:

Mint írják: Január 3-án késő éjjel nyomozók jelentek meg az elhunytnak vélt Sz. Melani szüleinél és közölték, hogy gyermekük él! Ugyanis nem az ő lánygyermekük hunyt el a balesetben.

A csabrendeki Sz. Melanit jelenleg a szombathelyi kórházban kezelik. Sz. Melani szülei megerősítették a hírt és közölték, hogy gyermekük Melani él, a vér és a kórházi azonosítása megtörtént.

Hirdetés

Az üggyel kapcsolatban a rendőrség hivatalos oldala is közleményt adott ki:

Az eset kapcsán a sajtóban és a közösségi médiában tévesen jelent meg az a hír, hogy a négy elhunyt egyike Sz. M. csabrendeki lakos. Ezzel szemben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon folyamatban lévő büntetőeljárásban eddig végrehajtott vizsgálatok alapján megállapítható, hogy a baleset egyetlen túlélője Sz. M., akit jelenleg is kórházban ápolnak.

Mindez azt is jelenti, hogy a másik család két gyermekét is elvesztette a balesetben, ugyanis Gy. Dóra az autót vezető sofőr, Gy. Zoltán húga volt.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés