hirdetés

Velünk tartasz?
Óriási összefogás: A Dovernél rekedt kamionsofőröknek több ezer adag ételt vittek

Óriási összefogás: A Dovernél rekedt kamionsofőröknek több ezer adag ételt vittek

2020-12-25 Facebook

Időpontfoglalás klíma javításra, töltésre:
+36 30 508 4617
hirdetés

A helyi közösségek és a Gurdwara nevű szikh gyülekezet szenteste összesen több mint 3500 adag meleg ételt készített azoknak a tehergépjárművezetőknek, akik a lezárások miatt a Doverben feltorlódott dugóban kénytelenek karácsonyozni – írja a 24.hu a Ladbible nyomán.

Franciaország ugyanis nemrégiben lezárta határait a Nagy-Britanniából érkezők elől, miután a szigetországban a koronavírus új változata kezdett terjedni.

A 24.hu-nak egy magyar kamionos beszámolt a kaotikus viszonyokról:

A sofőrök nyűgösek, a döntéshozókat szidják, a többségük lassan már otthon lenne – mondta a portálnak Kovács Gábor magyar kamionsofőr, aki 29. órája vesztegelt a várakozásra kijelölt Manston repülőtéren, amikor 24.hu munkatársai beszéltek vele.

Kollégáival a sajtóból és a közösségi médiából próbálnak tájékozódni, van, akinek fűtés sincs a kocsijában, karácsonykor pedig két napig szünetel a hajós átkelés.

hirdetés

A várakozó sofőrök nagy része nem készült tartalékkal, sokuknál fogyóban a víz és az élelem is. Őket segítették ki a helyiek a rendhagyó karácsonyi vacsorával.

A Gurdwara vezetője, Jagdev Singh Virdee a brit lap érdeklődésére az egész közösséget méltatta, és azt is megjegyezte, hogy készek még többet tenni, ha a szükség úgy hozná.

A kint rekedtek megsegítésére több kezdeményezés is alakul a napokban, köztük olyan is, ahol Angliában élő magyarok igyekeznek segíteni a dugóban vesztegelő sofőröknek.

Ők autókkal és motorokkal hordják nekik az élelmet, és a legszükségesebb cikkeket, e mellett információval látják el a sofőröket és a tolmácsolásban is segédkeznek.

Borítóképünk illusztráció / The Telegraph Youtube Channel screenshot


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassákPartnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK