Hirdetés

Hírek
Óriási fizetős övezet jön Budapesten – mutatjuk a részleteket
Óriási fizetős övezet jön Budapesten – mutatjuk a részleteket
Hirdetés

Sikerrel zárult a zuglói önkormányzat parkolójegy-kiadó automaták beszerzésére és üzemeltetésére kiírt tendere. Két új fizetős övezet lesz Budapesten – ezekről már a szerződést is megkötötték.

Hamarosan fizetős lesz a Városliget környéke vagyis a Vágány utca a Francia út, a Kerepesi út és a Dózsa György út által határolt terület, valamint az Örs Vezér terétől északra fekvő XIV. kerületi zóna.

A kiírás még tavaly év végén jelent meg a Közbeszerzési értesítőben és bár eredménytájékoztatót még nem tettek közzé, a zuglói önkormányzat már feltöltötte az aláírt szerződést.

Ebből kiderül, hogy összesen 204 automatát helyeznek majd ki a két területre. A nagyobb – az ötvenhatosok terét is magába foglaló zónába – 174 automata kerül, míg az Örs Vezér teréhez 30-at telepítenek. A díj a tervek szerint 175 forint lesz.

Kik nyertek?

A készülékeket az egyik nyertes, a francia Parkeon Sas fogja szállítani, a 204 -ből 14 darab lesz alkalmas bankjegyek elfogadására is.

A másik két nyertes a C-Ware Kft. parkolóautomata-üzemeltető és a Sis Parking Kft. amely annak ellenére, hogy bő egy éve alapították 3 millió forintos tőkével, már Józsefvárosban is elnyert egy 183 milliós tendert. Erről itt írtunk bővebben.

A három cég teljeskörű üzemeltetést vállalt, már ami az automatákat illeti. Az autók ellenőrzése természetesen nem az ő feladatuk lesz.

A szerződés szerint az éles üzemnek a szerződés aláírását követő 90. napon kell elindulnia, amely július első felére datálható.

A cégek az üzemeltetésért havonta automatánként 69 ezer forintot kapnak, amely a 204 automatával és a szerződés 60 napos időtartamával számolva 844 millió forint.

Nem meglepő

Az érintett zónák bevonása a fizetős övezetbe nem meglepő. Budapesten egyre kevesebb az ingyenes terület, ahol pedig még nem szereltek fel órákat, ott a lakók panaszkodnak az önkormányzatoknak, hogy tegyenek valamit, hiszen nap közben nem találnak helyet lakásaik körül.

Ezen megfontolásból lett fizetős tavaly a József Attila-lakótelep és a Vágóhíd utca környéke, ezért lesznek órák a XIII. kerület nagykörúton kívüli részén már nem csak a Dunához közelebb eső területeken, hanem attól távolabb is és ezért fontolgatja a XI. kerület, hogy fizetős zónákkal tereli be az autósokat a P+R parkolókba, többek között a 4-es metró vonzáskörzetében.

Zuglóban eddig nem voltak fizetős zónák, míg a szomszédos kerületek a belváros felé, már mind meghozták ezt a döntést. Nem meglepő az Őrs Vezért tere környékének bevonása sem, hiszen a szomszédos Kőbánya a kerepesi úton túl már bevezette a fizetős parkolást egy kisebb területre a Gyakorló utca, Hatház utca és a Fehér út között.

Forrás: http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/oriasi_fizetos_ovezet_jon_budapesten_mutatjuk_a_reszleteket.635707.html
 

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés