Gondolkodtató
Óratekerés 2.0 – Aljas módszer, ami mindent és mindenkit átver
Óratekerés 2.0 – Aljas módszer, ami mindent és mindenkit átver
Hirdetés

Az új, szégyenteljes találmány az autó agyához megérkező jelet már menet közben meghamisítja, vagyis az autó sosincs teljesen tisztában a valóságban megtett távolsággal. Beállítástól függően regisztrálhat akár egyfolytában nullát is, de a feltalálók jóvoltából állítgatni is lehet, hogy a megtett távolság hány százalékát regisztrálja az autó. – hívja fel cikkében a figyelmet a Totalcar.

„Később már ugyanez az elcsalt adat megy tovább a különböző perifériákra is, vagy a felhasználó applikációjába (ha van), a márkaszerviz adatbázisába, meg a holdra is. A gond, hogy sem az autóban, sem máshol nem lesz nyoma a valós kilométernek, hiszen az sosem kerül rögzítésre sehol.”

– tették hozzá.

Hirdetés

Sőt, ez nem minden. Elkeserítő tény, hogy a beszerelés, ahogy a beszerzés is pofon egyszerű:

Csupán néhány vékony kábelt kell csatlakoztatni az autó elektronikájához, és egy utólag felprogramozott gyári kapcsoló megnyomását követően nem mér többet a számláló, vagy nem annyit, amennyit haladt az autó. Amikor pedig ellenőrzés vagy műszaki vizsga van, senki sem szúrja ki, ráadásul eladás előtt sima ügy kiszereltetni is, ezután a „rend” azonnal visszaáll.

Eddig csupán egyetlen esetről tudunk – írja a Totalcar -, amikor a vásárló észrevette, hogy az autójába korábban már valaki beszerelte a kilométerfutást meghamisító találmányt. Ő a névre írást követően indult a forgalmazó műhelyébe ugyanezt a csaló eszközt berakatni, ahol közölték vele, hogy valaki már megelőzte. Az ember ezután felháborodva hívta az eladót, mert úgy érezte, hogy átverték. A karma ezúttal győzött, csalni akart, ehelyett ő szívta meg. Megérdemli. A teljes cikk itt olvasható el.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés