Hírek
Önvezető autót kapott el a rendőr. A szembe sávban hajtott
Önvezető autót kapott el a rendőr. A szembe sávban hajtott
Hirdetés

Egy phoenixi rendőr állított meg egy autonóm Waymo járművet, ami elhajtott mellette, és a szembejövő forgalmi sávban haladt.

Az autó néhány építési táblától zavarodott meg, és áthajtott egy piros lámpán is, mielőtt félreállt egy parkolóban, hogy a rendőr beszélhessen a Waymo ügyfélszolgálatával

– írja az esetről a Verge oldal, amit a hvg szúrt ki.

Az AZCentral közzé is tett egy két és fél perces videót az esetről és a rendőr azt mondta a Waymónak, hogy az autó egy építési zónában haladt, amikor “átment az ellentétes forgalmi sávba, ami nagyon nincs rendben”. A felvételen látni, hogy a rendőr odamegy a kocsihoz, majd annak leereszkedik az ablaka, és a rendőr ezt követően mondja el az ügyfélszolgálatnak, mi történt.

Hirdetés

A Waymo szóvivője, Chris Bonelli a Verge-nek küldött e-mailben közölte, hogy a járműben nem volt utas, és azért hibázhatott, mert “ellentmondásos építkezési jelzésekkel találkozott”.

A kocsi körülbelül 30 másodpercig hajtott a szembejövő sávban, mielőtt a rendőr a kocsi mögé hajtott.

Az önvezető autó – ami érzékelte a rendőrt – ekkor tovább fokozta a hibákat, mert áthajtott egy piroson, mielőtt megállt volna a parkolóban, ahol a közúti ellenőrzésre sor került. A cég szerint az autó ezt azért tette, hogy ne ragadjon be a kereszteződésbe.

Hirdetés

A helyzet további érdekessége, hogy a rendőr arra panaszkodott, hogy kit büntessen meg?

Ugyanakkor a Verge szerint, az arizonai törvények már lehetővé teszik, hogy egy önvezető autót is megbírságoljanak, ilyenkor természetesen az üzemeltető kapja a csekket.

A rendőrség szerint viszont ez a helyszíni intézkedésnél igencsak problémás. Jelen esetben egyébként hamar megérkezett a helyszínre a Waymo egyik alkalmazottja.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés