Hirdetés

Gondolkodtató
Önnek hány forintot érne meg, ha az autója teljesen önvezető lenne?
Önnek hány forintot érne meg, ha az autója teljesen önvezető lenne?
Hirdetés

Nyílt titok, hogy hamarosan jönnek a kormány és pedálok nélküli autók, melyek érkezése alaposan megosztja a közvéleményt.

A mostanság forgalomba kerülő új személyautók közül jó néhány drágább modellben van már valamilyen alapszintű önvezető technológia, melyekben egyelőre még csak fentartásokkal lehet megbízni. A közeljövőben azonban egyre kiforrottabbak lesznek ezek a fejlesztések, olyannyira, hogy elvileg néhány év múlva feltűnnek majd az utakon az első teljesen önvezető járművek.

A Cornell Egyetem munkatársai arra voltak kíváncsiak, hogy a vásárlók vajon mennyivel fizetnének többet egy adott autótípusért, ha az képes lenne önvezetésre. Az egyetem munkatársai közel 1 300, jogosítvánnyal rendelkező amerikait kérdeztek meg a témakörrel kapcsolatban, és a végeredmény az lett, hogy a részben önvezető autókért átlagosan 3 500 dollárt (1 millió forint), a teljesen önvezető típusokért pedig mintegy 4 900 dollárt (1,4 millió forint) lennének hajlandóak extrában kifizetni a válaszadók.

Ezek értelemszerűen átlagolt értékek, hiszen a válaszadók közül sokan egyetlen centtel sem fizetnének többet azért, hogy autójuk önvezetésre is képes legyen, másoknak pedig akár 10 000 dollárnál (2,85 millió forint) is többet érne ez a szolgáltatás. Érdekesség, hogy míg a kutatásban részt vevők háromnegyede egyelőre még félne beülni egy önvezető autóba, közel 60 százalék azt szeretné, ha a következő autója már el lenne látva önvezető technológiával.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170512_hany_forintot_erne_meg_ha_az_autoja_onvezeto_lenne
 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés