Hirdetés

Hírek
Önmagát veszélyeztette, azért kapott büntetést a Bajcsy-Zsilinszky úton eleső biciklis
Önmagát veszélyeztette, azért kapott büntetést a Bajcsy-Zsilinszky úton eleső biciklis
Hirdetés

Körbejárta a Netet egy eset sztorija, amelyben büntetést szabtak ki egy kerékpárosra, aki elesett és megsérült: maga esett el, nem volt külső behatás, vagy más forgalmi résztvevő, sokan pedig azt kérdezték miért kapott büntetést a kerékpáros.

A kreszvaltozas.hu az ORFK ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) hivatalos honlapja választ adott a kérdésekre. A történet röviden a következő: egy fiatalember kerékpározott Budapesten, és elesett. Az esésben megsérült az álla, vérzett. A városi környezetben rögtön akadt, aki segítsen neki, egy másik bringás fiatalember, aki a sérülés miatt mentőt hívott.

Azt tudjuk ugyebár, hogy Személyi sérüléses közlekedési baleset esetén értesíteni kell a rendőrséget. A mentőszolgálat megtette, hiszen a hívás egy személyi sérüléses közlekedési balesethez szólt: a kerékpár jármű.

Emiatt érkeztek ki a rendőrök is a helyszínre. Nekik pedig kötelességük az eset kivizsgálása a történtek alapján, tehát leadták a jelentésüket.

Az esetet kivizsgálták a vizsgálat eredménye pedig az lett, hogy a bringás nem az elvárható óvatossággal haladt, ennek az eredménye volt az esése és a sérülése. A büntetés kiszabására tehát amiatt került sor, mert a szóban forgó bringás a figyelmetlenségből adódó eséssel önmagát veszélyeztette.

Hirdetés

Bár az eset sokaknak furcsának tűnhet, azért azt fontos megjegyezni, hogy ebben a tekintetben a kerékpáros is épp olyan közlekedőnek minősül az utakon, mint például egy autós vagy motoros.

Márpedig, ha hasonló eset történik egy autóssal, aki szintén egymaga halad, egyrésztvevős, személyi sérüléssel járó balesetet szenved, amelyben a baleset oka megállapítható, és az szabálysértő, akkor az autóst (vagy motorost, vagy bármely járművet vezetőt), szintén az eset súlyának megfelelően büntetik.

Borítókép: pexels / Forrás: kreszvaltozas.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés