TAPASZTALTÁL VALAMIT, AMIRŐL ÍRJUNK???
Küldd el nekünk ide kattintva:  

Olyasmire készül London, ami a magyar autósoknak elképzelhetetlen

Hirdetnél itt??? Kérj egy ajánlatot! Katt ide!

SOS Autóklíma töltés
hirdetés

Környezetvédelmi okokra hivatkozva tovább szigorítanák az autózást a városban. Idehaza ez meredek lépés lenne.

Londonnak az autóknak, buszoknak és motoroknak köszönhetően híresen rossz a levegője. A brit fővárost gyakran Európa Pekingjének is nevezik, nem véletlenül: 2016-ban például az év első hét(!) napja alatt átlépte az EU által a városra meghatározott egész éves légszennyezettségi küszöbértékeket.

Egy-két lépés azért már történt: 2016 decemberében a környezetvédők arra kérték a várost, tiltsák ki a dízelautókat az utakról, idén január végén pedig a Westminster City Council úgy határozott: a dízeleseknek drágább lesz a parkolás. Most egy ennél is radikálisabb lépésre készül London, ami idehaza biztosan kiverné a biztosítékot.

A The Timesnak nyilatkozva Sadiq Khan polgármester azt mondta, az iskolák környékéről ki kell tiltani az autókat, hogy a gyerekek egészségesebb levegőhöz jussanak. Mindez azt jelenti, hogy a szülőknek az autó helyett más közlekedési eszközt kell választaniuk, ha iskolába akarják vinni a gyerekeket.

Mint mondta, az autók légszennyezésével kapcsolatban most ugyanaz a helyzet, mint a dohányzással volt bő 50 évvel ezelőtt: mindenki tudja, hogy súlyos károkat okoz az egészségben, a döntéshozók mégsem tesznek semmit.

Az Evening Standard felmérése szerint több tízezer gyermek egészségét veszélyezteti a súlyos légszennyezettség Londonban. Csak a brit fővárosban évente mintegy 9 ezren halnak meg az egészségtelen levegő miatt.

Két városrészben már meg is tiltották az autósoknak, hogy az iskolák közelébe hajtsanak, de a többit is arra kérik, vezessék be ezt az intézkedést.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170324_london_dizel_autok_kitiltasa_iskola
 

Ajánlott

(szponzorált tartalmak)
MEGJELENNÉL ITT ?
Katt ide!

Tetszik oldalunk?


Dobj fel témát kerületi FB csoportjainkban!
CSATLAKOZZ ITT:  


MÉDIAMEGJELENÉSEINK
Kattints és nézd meg szerepléseink!

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás Live Videós tesztelés, bemutatás

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

 

Társ-oldalunk

e-autosok.hu

Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Garázs csoportunk

Vélemény, hozzászólás?