Hirdetés

Hírek
Olyan technológiát fejlesztett a Ford, aminek minden autóban ott lenne a helye
Olyan technológiát fejlesztett a Ford, aminek minden autóban ott lenne a helye
Hirdetés

Az amerikai cég kitalált egy olyan technológiát, amivel minden helyzetben észlelhetjük, ha egy szirénázó rendőr-, mentő- vagy tűzoltóautó közeledik felénk.

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy forgalomban haladva egyszer csak meghalljuk a távolból a sziréna hangját, melynek hatására ösztönösen azonnal elkezdjük keresni, hogy honnan, milyen irányból érkezik a jármű. Az adott közlekedési helyzettől függően ez a feladat nem mindig egyszerű, és van, hogy csak az utolsó pillanatban vesszük észre, hogy már a közvetlen közelünkben van a rendőrautó, a mentőautó vagy éppen a tűzoltóautó.

Ford most előrukkolt egy olyan technológiával, mely egy a járművek közötti kommunikációs megoldás révén automatikusan tájékoztatja az autósokat arról, hogy adott irányból hamarosan felbukkan a közelükben egy megkülönböztető jelzést használó jármű. „A vészhelyzeti szolgálatok munkájában nagyon fontos tényező az idő, ez a technológia pedig értékes másodperceket jelenthet számukra” – mondta Christian Ress, a Ford Kutatási és Fejlett Tervezési Központjának önvezető technológiákért felelős műszaki szakértője.

Hirdetnél itt??? Katt ide!

Hirdetés

A Ford a Szirénázó Járműre Figyelmeztető technológia mellett egy olyan megoldást is tesztel, mely az útkereszteződéshez közelítő autósokat figyelmezteti arra, hogy valamelyik irányból egy másik jármű érkezik, és ezáltal jelentősen csökkentheti a balesetveszélyt. A két új technológia működése ebben a videóban működés közben tekinthető meg:

 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170627_honnan_jon_a_szirenazo_auto_nem_kell_tobbe_fejforgatva_keresgelni


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés