Hirdetés

Gondolkodtató
Olyan kéziféket fejlesztett a Ford, amellyel bárki képes lesz driftelni – videó
Olyan kéziféket fejlesztett a Ford, amellyel bárki képes lesz driftelni – videó
Hirdetés

A Drift stick a differenciálművel és az ABS-szel kommunikálva blokkolja a hátsó kerekeket, és már indul is a driftelés.

Bár sokan gondolják azt, hogy a videojátékokban, vagy épp a Halálos iramban-sorozatban látott drifteléseket ők is képesek lennének megcsinálni az autóval, a helyzet valójában nem ilyen egyszerű. Bár hasonló eredményt el lehet érni némi bütykölés után, de az igaz élményhez különleges fékrendszer is kell az autóba. A Ford szerdán bejelentette, készített egy elektronikus vezérlésű kéziféket, amivel már elérhető a Ken Block-élmény.

Carscoops beszámolója szerint a nemes egyszerűséggel csak Drift stick névre keresztelt alumíniumeszköz a vezető oldali ülés és a sebességváltó között kapott helyet. A speciális kiegészítő tulajdonképpen egy gyors kioldású kézifék, ami azonnal blokkolja a hátsó kerekeket, így már mehet is a driftelés.

A raliautókban is hasonló eszközt használnak, ám az a nagyobb igénybevétel miatt hidraulikus rendszerre épül. A hagyományos autókban egy ilyet használni értelmetlen, ugyanis rendkívül bonyolult lenne telepíteni, a Ford ezért egy elektronikus vezérlésű változatot fejlesztett ki. A Drift stick lényege, hogy képes a differenciálművel és az ABS-szel kommunikálni, ezzel együtt pedig blokkolni a hátsó kerekeket.

Ugye nem is lehet kérdés, ki tesztelte le az eszközt?

A Ford a 2016 és 2018 között gyártott Ford Focus RS-hez kínálja majd a kiegészítőt 999 dolláros, vagyis nagyjából 267 ezer forintért. Az amerikai autógyártó ugyanakkor azt javasolja, csak a tulajdonosok csak a versenypályákon próbálgassák a tudásukat.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20171102_ford_focus_rs_elektronikus_kezifek_drift_ken_block

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés