Gondolkodtató
VIDEÓ: Olyan helyen mértek sebességet a rendőrök Somogy megyében, ami kiverte a biztosítékot
VIDEÓ: Olyan helyen mértek sebességet a rendőrök Somogy megyében, ami kiverte a biztosítékot
Hirdetés

A helyszín az R67-es út egyik felüljárója, Somogy megyében

A Vezess olvasójának fedélzeti kamerája rögzítette, hogy egy rendőr itt mért sebességet. Konkrétan Mernye és Somogygeszti között.

A sebességet civil autóból mérő rendőr elfoglalta az egyik sáv felét, a felüljárónak a tetején.

Az ismert közlekedési morál szintje miatt sem kell talán ecsetelni, hogy miért veszélyes az, ahogyan a sebesség mérését végezték itt.

„Kevés jogszabály foglalkozik a kérdéssel, a traffipaxok elhelyezésére vonatkozóan a KRESZ elszórtan tartalmaz arra vonatkozó rendelkezést, hogy a közúti forgalmat ellenőrző – így akár sebességet is mérő – járművel hol lehet megállni, azt hogyan lehet elhelyezni. Ezen szabályok értelmében a közúti forgalom ellenőrzését végző berendezést és azt a járművet, amelyben a közúti forgalom ellenőrzését végző berendezés üzemel, a közúton úgy kell elhelyezni, hogy a gyalogos- és járműforgalmat indokolatlan mértékben ne akadályozza.

További szabály, hogy ha az adott jármű a forgalmat ellenőrzi, akkor az autópálya és az autóút leállósávjában megállhat. A leállósávon álló, a forgalmat ellenőrző járművet úgy kell elhelyezni, hogy az kellő távolságból észlelhető legyen.” – írja a vezess, akinek olvasója rögzítette az esetet.

Hirdetés


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés