Olyan eszköz van a Ferrarikban, ami visszatekeri a kilométerórát

 BALESETI KÁRTÉRÍTÉS? 
Online ügyintézés
Szakértő csapat
 KATT IDE 

hirdetés

A Ferrari egyik alkalmazottja egy olyan szerkezetet talált az egyik autóban, amivel vissza lehet pörgetni a digitális kilométerórát. A cég válaszul kirúgta a férfit.

Amerika egyik legsikeresebb Ferrari-kereskedője, Robert ‘Bud’ Root 22 évet húzott le az olasz cégnél, miközben Miamiban, Fort Lauderdale-ben és Palm Beachen segített autóhoz jutni a Ferrarira vágyó vásárlóit. A férfi karrierje azonban nemrég véget ért: a Ferrari kirúgta, állítása szerint azért, mert egy olyan kütyüt fedezett fel “a műszerfal mögött”, amit nem kellett volna.

A DailyMail beszámolója szerint a megtalált eszköz alkalmas arra, hogy visszapörgessék a Ferrari digitális kijelzőjében az óraállást, ezzel pedig a tulajdonosok jóval több pénzért tudnak túladni a megunt autójukon, mint amennyit valójában ér. Root vádja azonban ennél jóval súlyosabb: szerinte a kütyü az olaszországi főnökök nélkül nem kerülhetett volna be a kocsikba. Ha az állítása beigazolódik, a Ferrari nagyon komoly büntetésre, és még nagyobb presztízsveszteségre készülhet fel.

Root olyan konkrét esetről is tud, amikor az egyik Ferrari-tulajdonos a szervizben arra kérte a szerelőket, tekerjék vissza az órát. Mint mondta, az órát 0 km-re állították vissza, így azonnal 1 millió dollárral nőtt meg a szóban forgó LaFerrari értéke.

A férfit 2016 januárjában azonnal hatállyal kirúgták, annak ellenére, hogy rekordot döntött az eladásokban. A helyére egy 32 éves nőt, Noelle Miskulint vették fel, akinek nem volt tapasztalata az értékesítésben – tekintetbe véve, hogy esküvőszervezőként dolgozott. A nőt az a Jay Youmans vette feleségül, aki nem mellesleg a Ferrari of Palm Beach vezérigazgatója. Youmans állítólag Root ügyféllistáját is a nőnek adta – azokat a kontaktokat, akik gyakran váltogatják a Ferrarijukat.

Rootot üzleti etika megsértésével vádolták meg, a férfi szerint azonban azért rúgták ki, mert felemelte a szavát a törvénysértő óratekergetés miatt. A Deis Tester névre keresztelt eszközt állítása szerint az egész világon arra használják, hogy lenullázzák vele a kilométerórát.

2016 márciusában aztán ismét alkalmazták Rootot, állítólag ugyanis attól félt a cég, hogy valóban perre viszi a dolgot. Azóta viszont a férfi szerint burkoltan ugyan, de folyamatosan “bünteti” őt a cég.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170227_kilometerora_ferrari_csalas
 

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Ajánlott

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?