Hirdetés

Hírek
Olyan eszköz van a Ferrarikban, ami visszatekeri a kilométerórát
Olyan eszköz van a Ferrarikban, ami visszatekeri a kilométerórát
Hirdetés

A Ferrari egyik alkalmazottja egy olyan szerkezetet talált az egyik autóban, amivel vissza lehet pörgetni a digitális kilométerórát. A cég válaszul kirúgta a férfit.

Amerika egyik legsikeresebb Ferrari-kereskedője, Robert ‘Bud’ Root 22 évet húzott le az olasz cégnél, miközben Miamiban, Fort Lauderdale-ben és Palm Beachen segített autóhoz jutni a Ferrarira vágyó vásárlóit. A férfi karrierje azonban nemrég véget ért: a Ferrari kirúgta, állítása szerint azért, mert egy olyan kütyüt fedezett fel „a műszerfal mögött”, amit nem kellett volna.

A DailyMail beszámolója szerint a megtalált eszköz alkalmas arra, hogy visszapörgessék a Ferrari digitális kijelzőjében az óraállást, ezzel pedig a tulajdonosok jóval több pénzért tudnak túladni a megunt autójukon, mint amennyit valójában ér. Root vádja azonban ennél jóval súlyosabb: szerinte a kütyü az olaszországi főnökök nélkül nem kerülhetett volna be a kocsikba. Ha az állítása beigazolódik, a Ferrari nagyon komoly büntetésre, és még nagyobb presztízsveszteségre készülhet fel.

Root olyan konkrét esetről is tud, amikor az egyik Ferrari-tulajdonos a szervizben arra kérte a szerelőket, tekerjék vissza az órát. Mint mondta, az órát 0 km-re állították vissza, így azonnal 1 millió dollárral nőtt meg a szóban forgó LaFerrari értéke.

A férfit 2016 januárjában azonnal hatállyal kirúgták, annak ellenére, hogy rekordot döntött az eladásokban. A helyére egy 32 éves nőt, Noelle Miskulint vették fel, akinek nem volt tapasztalata az értékesítésben – tekintetbe véve, hogy esküvőszervezőként dolgozott. A nőt az a Jay Youmans vette feleségül, aki nem mellesleg a Ferrari of Palm Beach vezérigazgatója. Youmans állítólag Root ügyféllistáját is a nőnek adta – azokat a kontaktokat, akik gyakran váltogatják a Ferrarijukat.

Rootot üzleti etika megsértésével vádolták meg, a férfi szerint azonban azért rúgták ki, mert felemelte a szavát a törvénysértő óratekergetés miatt. A Deis Tester névre keresztelt eszközt állítása szerint az egész világon arra használják, hogy lenullázzák vele a kilométerórát.

2016 márciusában aztán ismét alkalmazták Rootot, állítólag ugyanis attól félt a cég, hogy valóban perre viszi a dolgot. Azóta viszont a férfi szerint burkoltan ugyan, de folyamatosan „bünteti” őt a cég.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170227_kilometerora_ferrari_csalas
 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés